Men, hur gör man då? 7 kommentarer


I förra inlägget, ”I dag är dagen då..”, skrev jag om att ha en ”Gör dig glad-dag!” och det slog mig att det kan finnas människor som inte vet hur dom ska göra. Så jag tänkte lista några tips här:
* Gör en lista över allt som gör dig glad!
* Så fort du blir glad så skriv ner det i ovanstående lista!
* Att le gör dig glad, även om du inte är glad så börjar hjärnan producera lyckohormon om du ler på låtsas
* Leenden smittar! Le mot främlingar så blir du glad.
* Lyssna på musik som gör dig glad!
* Läs roliga historier!
* Titta på roliga YouTube-klipp!
* Kramas!
* Tänk glädje!
Vill du ha fler tips för glädje? Klicka HÄR!
Jag rekommenderar nedanstående YouTube-klipp som garanterat får dig att skratta!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Men, hur gör man då?

 • Framgångsbyran

  Älskar youtubeklippet! Tänk att vara den skrattige mannen, Det vore att kliva utanför min bekvämlighetszon. Värt att utmana sig? 😀

 • Lev Ditt Liv

  Livets med och motgångar ger en slags balans. Ibland ser man inte anledningen med det som händer.Men jag tror att det är som Alfons först tråkigt sen blir det roligt….

  Ett skratt föränger livet,,

 • malin

  en sak man kan tänka på är att le när man svarar i telefon, personen här om man ler vilket gör det hela trevligare :9
  ha en trevlig helg !

 • Klokegård - Designa ditt Liv!

  Conny: Tanken är att öka medvetenheten om att vi själva styr över våra tankar. När man gör saker som är mindre roliga så kan man ändra sitt fokus från hur tråkigt det här till hur skönt/roligt det blir att se resultatet.
  Jag tycker inte alls att det är att sväva bland molnen att välja att le istället för att vara grinig över att det är för varmt, för kallt, att det regnar eller andra saker som man inte kan styra över. Jag har mött många människor som går omkring och är sura och bittra även fast det inte finns någon faktisk orsak utan dom väljer helt enkelt att ha en negativ inställning till allting, människor som blir irriterade över att andra människor ler.

  Självklart finns det tillfällen i livet då det inte går att vara glad men de tillfällen drabbar oss tack och lov inte så ofta.
  Det finns så många människor som hela tiden väljer att reagera med ilska och bitterhet istället för att välja att inte påverkas.
  Många väljer att lägga ansvaret för sitt humör på andra människor och yttre omständigheter. Hon gör mig arg, han gör mig ledsen, vädret gör mig deppig osv.

  Ha det bäst!

 • conny

  Det låter ju bra det där Cecilia, och jag håller i princip med dig, men för att inte sväva iväg för högt upp bland molnen och förlora verklighetsförankringen ska väl tilläggas att livet inte alltid är så enkelt. Ibland måste man göra saker som man inte blir glad av. Jag är säker på att de flesta människor av ren självbevarelsedrift väljer att göra trevliga saker framför att göra sånt de inte tycker om. Moral etik och värderingar gör att ibland ställs man inför val som inte innehåller något roligt alternativ. Men som sagt, i princip håller jag med dig, man är inte född för att ha tråkigt! 🙂