Metod för att bli av med negativa tankar


Den absolut vanligaste frågan jag får är hur man bryter negativa tankar. De allra flesta tycker det är väldigt svårt och pratar ofta om att de ”kämpar” med negativa tankar och ”försöker” bryta dem men de känner att de inte lyckas. Så den här Veckans Godbit består av en enkel metod för att bryta negativa tankar för att sedan byta ut dessa mot positivare.

Metod för att bli av med negativa tankar:

Bli medvetet medveten om när en negativ tanke inträffar genom att vara medveten om dina känslor och ditt humör. De tankar som har tänkts många gånger går till slut på autopilot och du är inte ens medveten om att du tänker dem. Men våra känslor är vi alltid medvetna om och de skvallrar för dig om dina tankar är positiva eller negativa. Negativa känslor och dåligt humör berättar för dig att du har negativa tankar.

Så när du har blivit medveten om att du har en negativ tanke så skapar du en bild av hur den lämnar din hjärna. Du kan till exempel se den negativa tanken stoppas in i en ballong som sedan flyger iväg, eller du kan tänka dig att du har en lucka på ovansidan av huvudet som du öppnar för att låta den negativa tanken sväva iväg som ett grått moln. Skapa bilder som du känner dig bekväm med. Det här är en form av visualisering och att tänka i bilder på det här viset är en metod som fungerar väldigt bra på vår hjärna.

När du har visualiserat att dina negativa tankar har lämnat din hjärna så ska du nu ersätta dem med positiva tankar. Jag får ofta frågan vad en positiv tanke är och mitt svar är att en positiv tanke är en tanke som skapar en härlig känsla hos dig själv. Vi kan ta en hund till exempel, för en person som har hund och som älskar hundar så kan det vara en positiv tanke att tänka på sin hund och den kärlek som hunden ger men för en person som är hundrädd så är det ingen positiv tanke eftersom tanken på en hund förmodligen skapar känslor av rädsla och oro.

Använd den här tekniken dagligen och du kommer att se en stor förändring i ditt liv eftersom det bland annat kommer leda till en förändring i ditt beteende då du oftare kommer vara på bra humör. Om du tar för vana att göra denna övning i 30 dagar så kommer du nästan att automatisera hela processen. Prova själv och se vad som händer för dig. Det är enkelt men väldigt effektivt om du gör det här varje dag.

Vissa människor tror att självhjälp inte fungerar och det stämmer faktiskt. För väldigt många läser självhjälpsböcker men får inga resultat och det utav den enkla anledningen att de faktiskt inte gör själva övningarna utan att de bara läser om dem och sen inte gör något. Så för att få bra och långvariga resultat måste man ta sig i kragen, besluta sig och sen bara göra.

Att bli av med negativa tankemönster och ersätta de med mer positiva ger en social frihet som är helt underbar. Människor med social frihet är trygga, lugna, avslappnade, naturliga och harmoniska. De funderar inte över vad andra människor tycker om dem. De behöver inte eller begär inte godkännande av andra människor. Det fascinerande är att när man iakttar människor som inte söker godkännande från andra så tenderar de att få det i alla fall. 

Att oroa sig för vad folk tycker är ett vanligt problem och många människor tyngs av detta och anser inte att det finns en väg ut för så de kommer fortsätta att lida i tysthet. Och människor som tänker i negativa banor tenderar att ofta fastna i tankar om vad andra människor ska tycka och tänka och det är väldigt jobbigt att leva så. Men med positiva tankemönster så är det som om tankar på vad andra människor ska tänka bara försvinner av sig själva för att istället ersättas av tankar som är fruktbara och gynnsamma för dig, dina relationer och ditt liv. Och det är så här som du medvetet skapar med hjälp av attraktionslagen. Det är så här du får attraktionslagen att verka till din fördel.


Nytt verktyg för Attraktionslagen ute nu. Kolla HÄR!