Metod för att förändra dina känslor


seagull-115618_1920

 

Det finns en gemensam nämnare i alla önskningar vi har här i livet och det är att det vi önskar ska göra oss lyckligare. Vi önskar oss saker för att vi vill uppleva mer glädje, känna oss mer fria, mer älskade, mer harmoniska, mer tillfreds och mer fullkomliga. Oavsett om vi önskar oss en partner, ett hus, mer pengar, ett jobb, resor, nya möbler, smycken, ärliga vänner, en kärleksfull partner, vänliga grannar, köfria vägar så är det för att vi vill bli lyckligare. Och Attraktionslagen säger att lika attraherar lika vilket betyder att den vibration du sänder ut drar till sig omständigheter med samma vibration. Och det är vibrationen av dina känslor som du sänder ut. Så för att få det du önskar så ska du känna de känslor som du kommer känna när du har det du önskar dig. Men eftersom vi nästan dagligen möter utmaningar som vi låter  påverka vårt humör negativt så upplever många att det är svårt att behålla glädje och ett bra humör en hel dag.

Många upplever också livet som en kamp och det beror på att de försöker förändra omständigheterna för att kunna bli lyckliga. Oftast så handlar det om omständigheter som vi inte kan påverka och då blir det självklart en kamp om vi hela tiden försöker förändra dessa omständigheter. Det kan vara omständigheter som en grinig kollega, att det regnar, usla bilförare, långa köer i affären, att grannen har köpt ännu en ny bil, högljudda människor, höga priser, andra människors dåliga beslut, vad andra människor säger eller gör etc. Det enda som du faktiskt kan påverka är dina tankar, din tolkning och dina känslor. Den här metoden är perfekt att använda när du upplever omständigheter som gör dig irriterad, arg, upprörd, ledsen etc. Metoden är hämtad från Esther & Jerry Hicks.

Så här kommer en metod för att skifta dina känslor från negativa till positiva.

Du behöver papper, penna och en lugn stund för dig själv.

Välj en omständighet/situation som på något sätt stör dig och skriv ner situationen högst upp på pappret och så skriver du följande:

Så här är det just nu och jag skulle må så mycket bättre om det inte vore så här. Men nu är det så här det är och det är inte mitt jobb att förändra situationen. Det är som det är just nu och så är det.

Om den här omständigheten förändrades till något som jag skulle föredra så skulle jag känna så här: (Nu börjar det roliga för nu ska du skriva ner alla positiva känslor som du skulle känna om situationen vore så som du önskar. Du kan skriva så långt du önskar och det gör inget om du upprepar dig. Skriver du ord som du känner väldigt positivt inför så skriv dessa flera gånger eftersom syftet är att stärka de positiva känslorna. Jag skriver lite som exempel på hur du kan skriva.)

Jag skulle känna mig glad. Jag skulle känna mig nöjd och harmonisk. Jag skulle känna mig fri, glad, nöjd. Nöjd och lugn. Lugn och harmonisk och nöjd. Nöjd och glad. Uppsluppen och glad. Och harmonisk. Jag skulle känna mig nöjd och lyckad. Jag skulle känna att jag är fri och att allt flyter på. Lugn och harmonisk och glad. Och glad. Och lycklig. Det skulle kännas väldigt skönt och jag skulle känna mig nöjd. Nöjd och lycklig. Jag skulle känna mig säker och trygg. Och stolt. Jag skulle känna mig stolt och bra. Det skulle kännas skönt och fritt. Jag känner mig fri och lycklig. Och stolt och nöjd. Nöjd med mig själv och älskad. Jag skulle känna mig älskad.

Det är viktigt att du använder känslo-ord. Känslorna kan variera utifrån situationen beroende på vad det gäller. När du skrivit en stund så kommer du känna en skiftning i dina känslor och då kan du fortsätta skriva en stund till för att förstärka dessa känslor.

You Rock!!!