Min blogg är er blogg! 2 kommentarer


Bara för att jag skriver den här bloggen så betyder det inte att den är min helt och fullt. Jag kan skriva fel eller otydligt, jag kanske inte skriver om just det som du vill läsa osv. Och det är här ni kommer in i bilden; jag  vill att ni är med och skapar den här bloggen genom att önska ämnen ni vill läsa, rätta mig när jag skriver fel och be om förtydliganden om jag är otydlig.En av mina värdfulla läsare skickade i veckan ett mail till mig som var väldigt bra. Mailet kom från Conny som skriver bloggen  Tankar och han hade några synpunkter angående tisdagsutmaningen om positiva tankar och gummisnoddar. Innan jag går in på mailet så vill jag passa på att rekommendera Connys blogg, jag är ett stort fan av hans sätt att skriva. Jag är alltid garanterad åtminstone ett leende när jag går in på hans blogg och läser. Han är väldigt skicklig på att använda det svenska ordet och har förmågan att vända en tråkig vardagssituation till något väldigt underhållande. Conny har blivit lite av min vapendragare när det gäller bloggen då han förstått att han kan vara med och påverka innehållet på den här bloggen. 
Stort tack till Conny!

Så till mailet son Conny skrev, jag citerar ur mailet och kommer använda blå färg på den text som Conny skrivit:

När man pratar om negativa respektive positiva tankar, så måste man fråga sig varför båda finns med i det mänskliga psyket efter hundratusentals år av evolution. Och om man då tänker logiskt så kommer man fram till att de finns där av en anledning. Självklart ska vi öva på att tänka positiva tankar, men positivitetsproportionen får inte bli för dominerande. Vi behöver också negativa tankar för att fungera optimalt. Om vi försöker bli av med ALLA negativa tankar så leder det t ex. till en sämre förmåga att beräkna risker. Och därför kan man inte kategoriskt säga att alla negativa tankar är dåliga.
För att använda sig av facktermer så ska förhållandet mellan positiva och negativa tankar  vara minst 3:1. i de positivas favör, men de negativa tankarna får aldrig vara 0. BARA positiva tankar leder till obalans i hur vi tänker och följaktligen fungerar vi då inte bra i praktiken. Negativa tankar ger oss en möjlighet att välja och undvika fara och problem. När jag talar om balans i tänkandet, så menar jag inte 1:1, men jag menar att den positiva tanken måste ha sin följeslagare, om än en bit bakom, precis som  protonernas positiva laddning och elektronernas negativa laddning för att konceptet ska fungera. 
Conny har helt rätt i det han skriver och jag är så tacksam över att jag får ta del av hans åsikter så jag får en chans att förklara, förtydliga och rätta mig.
Jag vet att jag är lite väl snabb över tangenterna ibland och att jag borde bli bättre på att läsa igenom det jag skrivit innan jag publicerar.
Ha en skön söndag! 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Min blogg är er blogg!

  • conny

    Tackar ödmjukast för dina fina ord Cecilia, och just ödmjukhet är en egenskap som jag värderar högt och har för länge sen märkt att du har. Sen vill jag poängtera att det inte var nåt fel på ditt inlägg. Det är bara det att du sprudlar av energi, och då är det lätt att man i hastigheten glömmer sånt man borde tagit med. Att skriva ett inlägg om detta faktum visar på, och befäster din proffsighet.