Mina 7 tips i Aftonbladet Wellness 10 kommentarer


Aftonbladet, WellnessI senaste numret av Aftonbladet Wellness finns en artikel som heter: ”Vakna på rätt sida” där jag intervjuas om positivt tänkande. Ni hittar där mina 7 bästa tips för att bli positivare + en övning som heter Bli en humörsamlare. Den övningen har jag tidigare publicerat här på bloggen så jag tänkte idag köra en repris på den.

Av alla de mail, pm och kommentarer som jag får så märker jag att många tycker det är svårt att sluta tänka negativt och börja tänka positivt. Men att gå från negativa tankar till positiva är som att bryta vilken dålig vana som helst. Det som jag kan tänka mig är anledningen till att många upplever just det här med att bryta tankar som svårt är nog för att man inte har verktygen och således inte vet hur man ska göra. Jag pratar ofta om att distrahera hjärnan för att bryta de negativa tankarna så att man kan stoppa in positiva tankar istället och idag får du här en övning som heter: Bli en humörsamlare.

Så blir du en humörsamlare:

1. Använd din kalender eller köp en fin anteckningsbok för det här ändamålet.

2. Varje gång du gör något som får dig på bra humör så skriver du ner vad du har gjort och vilka känslor du upplevde. Här är några exempel:

* 20150415: Promenad 45 minuter. När jag kom hem kände jag mig duktig och hade en allmänt skön känsla i kroppen. Jag var på bra humör och nöjd med mig själv.

* 20150416: Tittade på bilder från semestern. Det gjorde mig väldigt glad och fick mig att inse hur bra jag faktiskt har det. Och vi hade det så mysigt tillsammans och jag kände så starkt hur jag verkligen uppskattar min familj. Jag blev också inspirerad att börja planera nästa resa. Åh, så roligt!

* 20150417: Lyssnade på Rodrigo y Gabriela på Spotify. Jag blev så peppad och kände mig helt oövervinnerlig. Inget kan stoppa mig från att nå mina mål och göra det jag verkligen vill göra. Livet är underbart!

* 20150418: Tittade på filmklipp på nätet från Bahamas: Jag kände mig äventyrlig och väldigt glad och njöt av den sköna längtan efter att resa inom mig.

* 20150419: Fikade med min goda vän Anna: När jag kom hem var jag på så bra humör. Jag hade en så härlig varm känsla inombords och kände mig så tacksam över att ha en så fin vän.

rp_Anastacia-200x300.jpg3. De här exemplen visar hur du skriver ner saker du gjort som du har uppfattat som väldigt positiva. Efter ett tag så kommer du ha samlat på dig en hel drös med humörhöjande saker som fungerar för dig och de här sakerna är suveräna verktyg som är skräddarsydda för dig. Så när du har dagar där du känner dig på dåligt humör, smådeppig, uppgiven eller liknande och inte vet vad du ska ta dig till då ska du kolla dina humörhöjande saker och välja det som känns rätt att göra för stunden.

För ofta är det så att vi hamnar i en svacka och så vet vi inte hur vi ska ta oss upp ur den svackan igen för när vi är där nere så har vi en förmåga att glömma att det faktiskt finns massor med ljuspunkter i livet och att vi faktiskt har haft helt suveräna dagar. Men när du är en humörsamlare så har du till slut en rejäl verktygslåda full med saker som gör dig på bättre humör.

 

Inlägg 60 #blogg100

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “Mina 7 tips i Aftonbladet Wellness

 • Christina

  Härligt! Du har alltid en så positiv ton här inne att man blir glad bara av att logga in här 🙂 Kul att du och dina ”gladtips” finns i Aftonbladet. tidningarna behöver livas upp med positiva och goda nyheter!

  Ha det underbart!
  och lyssna på massor av Rock 😉

 • Krönikören

  Vad roligt att du uppmärksammas i media! Heja!

  Precis som alla ovanor är svåra att bryta, man gör dem ju utan att tänka på det (suger på tänderna, trummar med fingrarna osv osv). Så vi får helt enkelt se negativt tänkande som en ovana.

  Häpp! Ha en fin kväll!

 • Life of Johanna

  precis, det är kvinnans val om hon vill genomföra en abort inte sjukvården. Tänk om man bor i norrland där tillgången på sjukhus inte är så stor, och alla där nekar och göra abort?

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Precis, hennes eget val. Ja, det är jobbigt nog att genomföra en abort och ska man utöver det tvingas resa 100 mil så är det inte roligt.
   Risken finns ju också att vi kommer se ”svarta” aborter med risk för komplikationer odyl.

 • wiper

  Då får jag ta och köpa Aftonbladet när jag åker ner till centrum för att gå på meditaiton. Passande 😉 Jag har ju lite svårt för jag går så upp och ner men har ju fått en del verktyg och din E-bok hjälper verkligen att slå upp när det blir för svart. Jag blev förändrad av min utbrändhet och nackskada. Jag tålde vadsomhelst i livet och stoppade undan allt och var glad utåt.

  Vilka bra punkter du skrivit ner, jag skall köpa mig en fin anteckningsbok att fylla i. I går efter min promenad så mådde jag mycket bättre

  Tack för dina tips som uppskattas

  Ha en skön eftermiddag och kväll
  Varma kramar
  Malin

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Vad härligt att gå och meditera, det är en riktig lisa för själen: 🙂 Det gläder mig verkligen att läsa att du har nytta av min bok.

   Man blir så glad när man hittar en riktigt fin anteckningsbok som man får fylla med härligheter. 🙂

   Önskar dig en suverän kväll!

   Kram!

   You Rock!!!