Mindfulness ger lugn! 7 kommentarer


Många uppfattar idag att tiden inte räcker till för att få ihop livspusslet.
Jag får ofta frågor om stress: 
Hur ska jag göra för att stressa mindre?
Hur ska jag hinna med allt jag har att göra?
Hur ska jag göra för att slappna av?

Mitt första råd jag brukar ge är att ta fem minuter för att ta lite frisk luft eller för att sätta sig med slutna ögon och andas.
Reaktionen jag får då är: Jag hinner inte!!!

Alla vet att man är som mest effektiv när man är fokuserad, koncentrerad och befriad från störande tankar.
Men när man är stressad så blir det precis tvärtom. Man får svårt att prioritera och försöker göra flera saker samtidigt vilket leder till att det tar längre tid att utföra de uppgifter man har, resultatet blir sämre och man glömmer lätt att göra det som är viktigast först.

Men om man istället är konsekvent och tar små pauser för att andas så har man mycket lättare för att arbeta effektivt och det går som regel snabbare att utföra uppgifterna samtidigt som man får ett bättre resultat.

Mindfulness är ett nytt sätt att förhålla sig till livet. Det bidrar till ökat välbefinnande, koncentration, lugn och stresstålighet. Ofta är vi upptagna av våra tankar – på vad som skett eller på vad som kommer att ske. Ibland så mycket att vi lever större delen av våra liv på autopilot. Genom mindfulness utvecklar vi vår kapacitet att bli mer medvetna om vad som händer i våra liv under tiden det utspelar sig snarare än i våra föreställningar, fantasier, omdömen, hopp eller rädslor.
Mindfulness hjälper oss att skala av saker runt om kring och bara direkt uppleva ”det som händer just nu”.
Forskning visar att mindfulness både förebygger och minskar risken att återfalla i stressrelaterad ohälsa eller depression. Man har kunnat påvisa en rad positiva effekter på sömn, immunförsvar, smärta, återkommande nedstämdhet och oro.

 

Du kanske också gillar:

 • Krånglig kärlek!Krånglig kärlek! (1)
  Jag träffar många som lever i relationer där det gått så långt så båda parter tycker att […]
 • Man ska ha husvagnMan ska ha husvagn (1)
  Jag har ju tidigare berättat att min man tycker att vi ska köpa husbil men att jag är […]
 • Hälsa på arbetet!Hälsa på arbetet! (1)
  Ett lönsamt företag har frisk personal som trivs på sin arbetsplats. Att jobba med […]
 • Stressad? Utbränd?Stressad? Utbränd? (4)
  Efterlysning! Det finns mycket statistik att tillgå när det gäller stress och […]
 • Repriserad efterlysning!Repriserad efterlysning! (1)
  Tack alla ni som har skickat in era berättelser till mig! Med detta inlägg hoppas jag […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Mindfulness ger lugn!