Mycket är bra i Sverige


Hallå alla Härliga!

Nu är det bara 3 veckor kvar tills vi åker ner till Gran Canaria en vecka för att kolla läget. Jag har bokat möte med en revisor som ska hjälpa mig med företagsbiten och så ska vi träffa en kvinna som hjälper oss med andra praktiska detaljer och till sist så hoppas vi få gå på några visningar av bostäder som en mäklare letar efter åt oss. Läget känns som om det är precis som det ska vara. Vi vet ju att saker fungerar annorlunda där nere så det blir väldigt mycket att lära sig och ta reda på.

En sak som slog mig var det här med tandvård både för oss och för vår dotter. I Sverige så blir vår dotter kallad till Folktandvården varje år och det är ju helt gratis. Men hur det fungerar där nere har jag ingen aning om. Jag misstänker att det är billigare där nere eller så får man kanske skaffa någon typ av försäkring. Här i Sverige så finns det ju väldigt bra och billiga tandvårdsförsäkringar har jag sett. Jag surfade på nätet och såg bland annat tandförsäkring från Allra som såg väldigt bra ut. På Allras hemsida står det bland annat att försäkringen även gäller akut tandvård utomlands så det tänkte jag undersöka närmare för egen del.

Så det här med Tandvårdsförsäkring är ett bra exempel på sådant som är bra här i Sverige. Och vi flyttar ju inte från Sverige för att vi tycker det är dåligt här utan för att vi vill testa något annat. Både min man och jag är lite rastlösa av oss och det är därför vi fått den här briljanta idéen.

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *