Några tips för den arbetslöse! 2 kommentarer


Som arbetslös gäller det att vara kreativ och att hela tiden hitta nya vägar som kan ge frukt. Tack och lov så finns det många ställen där man kan lära sig allt om att söka jobb på nätet där man också kan finna många tips och idéer. Jag tänkte här tipsa om några olika saker som kan vara till stor nytta för dig som söker jobb:

Sociala media:

LinkedIn:
Statistiska centralbyrån undersöker varje kvartal hur vi svenskar får nytt jobb. Drygt sjuttio procent uppger att de får det via sitt kontaktnät. LinkedIn är ett perfekt ställe att nätverka och knyta kontakter. LinkedIn är mer karriärinriktat än t ex facebook.

Facebook:
Facebook och sociala medier överhuvudtaget har visat sig vara ett alldeles ypperligt sätt att nätverka sig till ett nytt jobb eller bättra på karriären överhuvudtaget.
På facebook hittar du även sidor och grupper som du kan ha stor nytta av.

Blogga:
Det blir vanligare och vanligare att arbetssökande startar en blogg i syfte att visa upp sig, sina egenskaper och sin kompetens och många lyckas få jobb genom sin blogg.

Bra sajter:

Drömjobbet:

På Drömjobbet får du hjälp i sökandet efter nytt jobb. Du får här genomföra ett 7-stegsprogram, en e-kurs, en e-bok och mycket mer.

Gå till sajten HÄR.

OpenCVProfile:
OpenCvProfile är sajten för dig som vill och vågar vara öppen med att du söker jobb. För dig som vill marknadsföra ditt bästa jag samt har modet att berättar vad du önskar för egenskaper hos din chef samt värderingar hos din nästa arbetsgivare. Här finns en blogg med bra artiklar, ett forum, info om jobbcoaching och jobbannonser. Registrera dig gratis HÄR.

Boktips:

Nedan finner du 3 böcker som du kan ha nytta av när du söker jobb. Om du klickar på bilderna så kommer du till sidor där du får mer information om innehållet i böckerna.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Några tips för den arbetslöse!