När tiden inte räcker till! 2 kommentarer


Den vanligaste lögnen som uttalas är: ”Jag har inte tid!” En ganska oskyldig lögn som vi alla känner igen och vet vad den betyder. Men sanningen är att alla människor har exakt lika mycket tid, skillnaden ligger i hur vi väljer att prioritera vår tid.

För att ha ork och energi till att göra de saker som vi har mindre lust till så är det viktigt att ta sig tid till att ta hand om sig själv och göra saker som man får energi av. För att inspirera till att ta sig tid så har jag skapat Tidsrörelsen som du kan läsa mer om längre ner i inlägget. Men först vill jag flagga för ett väldigt innerligt och gripande inlägg skrivet av Elisabeth Jönsson som driver den inspirerande bloggen Punctum Saliens.

Bilden lånad från Punctum Saliens

Inlägget som Elisabeth har skrivit om vikten av att ta sig tid heter: ”Ingen har mer än tiden” och nedan ser du ett utdrag av det hon skrivit:

Det har nu gått lite mer än tretton år sedan pappa gick bort. Tiden har gått fort. Jag tror att jag har lärt mig att vara rädd om tiden. Det innebär att fundera över vad jag vill prioritera i mitt liv, vad mår jag bra av. För mår jag bra, mår också mina närmaste bättre. Att stå upp för sig själv och sina behov är inte lätt alla gånger. Det finns ofta mer eller mindre outtalade förväntningar och åsikter från omgivningen om hur man ska leva sitt liv. Men jag vet så i djupet av mitt hjärta att även mitt liv har ett värde, precis lika värdefullt som någon annans. Därför, just därför får jag lov att ge mitt liv tid.

Tidsrörelsen – en Bloggutmaning!

För att uppmuntra och inspirera till att ta vara på sin tid så har jag startat Tidsrörelsen som dels är en inspirationssida på Facebook och en bloggutmaning.

På Facebook-sidan kan du gå in och läsa om hur andra tar sig tid och vad dom gör för att finna vila och återhämtning. Där kan även du som är med i bloggutmaningen gå in och dela med dig av dina inlägg som handlar om Tidsrörelsen.

Bloggutmaningen går till så att du skriver ett inlägg på din blogg där du länkar till Tidsrörelsen på Facebook och till det här inlägget. Skriv gärna i inlägget vad du kallar din tid och fråga dina läsare vad dom kallar sin tid. Vi har sett olika namn som : ”Ingerkväll”, ”Frihetstid”, ”Rockstjärnetid”, ”Lyckotid” mfl. Sedan går du in på Tidsrörelsen på Facebook och delar länken till ditt inlägg. Och när jag sedan ser din länk så kommer jag lägga en länk till din blogg i marginalen till höger här på bloggen där alla som deltar i Tidrörelsen finns länkade. Detta gör jag för att sprida budskapet om hur viktigt det är att ta sin egen tid.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “När tiden inte räcker till!