Nu får du väl ändå skärpa dig!!!


Du borde skärpa dig

Du borde skärpa dig

Ja, du har säkert också tänkt tanken att din partner måste skärpa till sig. Speciellt när han/hon gör saker som gör dig irriterad, eller hur? Din partner måste ju bara förstå att man kan ju inte göra så där eftersom det gör dig så irriterad. Lite respekt kan man väl ändå begära, eller hur?

Som ni vet så har jag tagit fram ett coachingverktyg för relationer för att kunna hjälpa fler par att skapa en kärleksfull relation. Jag har coachat många par under åren men jag vet att det finns många fler par som behöver hjälp men som av olika anledningar inte har möjlighet att vända sig till någon för att få hjälp och det är där det här verktyget kommer in. Verktyget är väldigt prisvärt, mycket billigare än att anlita någon och om bara den ena partnern är villig att göra något så fungerar det här verktyget utmärkt och dessutom så gör man det på den tid man har tillgänglig. 

Nåväl, i det här inlägget så tänkte jag berätta om en sak ur mitt eget äktenskap och ni som har hört mig föreläsa kommer nog i håg ”det svarta hålet”. Det här exemplet finns även med i 365 Dagar KR – Din guide till en Kärleksfull Relation som du kan läsa mer om HÄR. Allting började strax efter det att vi flyttat till det hus där vi bor idag. Vi flyttade hit för 9½ år sedan och det är ett stort hus. Själva huset är på 180 m2 med 8 rum och kök och ovanpå det så har vi en vind på 90 m2.  Och utomhus så har vi förråd, garage och uthus på ca 250 m

Så ni förstår att det finns gott om utrymme för saker ”att försvinna” och det var precis vad som började hända när vi flyttade hit. Jag är relativt ordningsam av mig och föredrar att ha saker på sin plats så att jag slipper leta så fort jag behöver något. Men jag märkte att saker försvann, spårlöst. När jag frågade min man så hade han absolut inte sett det jag letade efter. Men, så kom jag på honom. Jag kunde se att han hade ”städat” på en bänk t ex och så frågade jag honom var han gjort av det som låg där men han hade inget minne av vad det var som låg där han hade röjt så ”han var ju oskyldig”. Och jag var rasande. Det här ledde till många gräl oss emellan och till slut så insåg jag att det var dött lopp för min del, han skulle inte börja göra på något annat sätt så vi skulle ju få ha det så här resten av livet och den tanken var ju helt outhärdlig för mig. Hur skulle jag kunna förlika mig med att behöva leta efter ett läppstift i 3 timmar utan att bli irriterad? Hur skulle jag kunna ändra mina tankar kring det här så att jag slapp vara irriterad så ofta? Jo, jag ska berätta för er hur jag gjorde.

Humor fungerar ju i alla lägen och jag kom på att det var som om min man var förföljd av ett svart hål. Ni vet ett sådant där svart hål som finns i rymden och som slukar allt i sin väg. För det var verkligen så här hemma, min man lallade runt här i huset och där han hade varit så försvann det saker. Precis som det svarta hålet! Och den bilden var min räddning för det fick mig att skratta. Så fort jag skulle ta fram något som plötsligt var borta så började jag le för jag insåg att det svarta hålet hade varit framme igen. Så, nu för tiden när jag inte hittar något så ger jag upp direkt och bryr mig inte om att leta, jag vet att det dyker upp förr eller senare. Det går snabbare att åka in till stan och köpa ett nytt läppstift än att leta igenom över 400 m2.

Istället ser jag det som en spännande utmaning att hitta stället där det svarta hålet har lagt grejorna den här gången. Jag hade t ex en suverän stekpanna som var väldigt liten men den var perfekt för en liten omelett till mig. Den stekpannan var nästan helt ny och den försvann för snart ett år sedan och jag har fortfarande inte listat ut var det svarta hålet har gömt den. Min man har såklart inte sett den.

Älska varandra

Älska varandra

Så, tack vare att jag i min tanke skapade det svarta hålet så har jag räddat vårt äktenskap från många onödiga gräl och i förlängningen så har jag kanske även räddat vårt äktenskap från skilsmässa. Har svårt att tro att min man skulle vilja vara gift resten av livet med en riktig surkäring.

2 saker var viktiga i den här berättelsen, det ena är att det går inte att ändra på andra människor, inte ens sin partner och den andra viktiga saken här är att man med tanken kan ändra hur man väljer att reagera och på så sätt slippa onödig irritation.

Vilka saker skulle du kunna ändra dina tankar kring för att slippa irritation?

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *