Nyckel 12! Hylla motgångarna! 2 kommentarer


Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 

Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1: Självinsikt!
Nyckel 2: För att få – Ge!
Nyckel 3: Tänk på vad du tänker på!

Nyckel 4: Var tacksam!

Nyckel 5: Värdesätt din unikhet!

Nyckel 6: Bli ditt sanna jag!

Nyckel 7: Var i gott sällskap!
Nyckel 8: Vårda ditt sinne!
Nyckel 9: Ta hand om din kropp!
Nyckel 10: Vem styr dina känslor?
Nyckel 11: Stå fast vid dina ideal!

Nyckel 12!
När vi möter motstånd och motgångar kan det vara svårt att hålla kvar fokus på våra mål och höga normer. De flesta har ganska lätt att hålla kvar fokus när allt går som man vill. Om du strävar efter att gå ner i vikt så är det lätt att jobba för det när vikten går ner, men om viktnedgången plötsligt avstannar eller om du till och med går upp lite så är det betydligt svårare. Utmaningen här är att inte ge upp trots motgången.
Så, det är när saker går oss emot som vi kastar in handduken och sänker våra krav. Och det största problemet med att nöja sig med mindre är att det fungerar, du får precis vad du ”vill ha” och du fyller ditt liv med saker som hindrar dig från att uppnå det du egentligen vill ha.
När vi nöjer oss med mindre så är det i regel detsamma som vi haft hela tiden och strävan efter att uppnå något bättre blir en ouppnåelig dröm. Men om vi istället trotsar motståndet och motgångarna och fortsätter fokusera på att nå vårat drömliv så blir du inte bara starkare utan du kommer också ett stort steg närmare ditt mål.
Om du istället väljer  att se motstånd och motgångar som utmaningar så ökar dina chanser att övervinna dom dramatiskt. Du kommer möta fler möjligheter om du tar dig genom de utmaningar som du garanterat kommer möta på din väg mot ditt drömliv. När man bestämmer sig för att göra förändringar i sitt liv kommer man möta motstånd inte bara från sig själv utan även från omgivningen.
Ett vanligt fenomen i vår kultur är att folk ser motstånd som en signal att ge upp, om någonting är smärtsamt, obehagligt, skrämmande eller riskabelt så ska man ge upp. Vi tror att om något är menat att bli så kommer det ske naturligt och utan motstånd. Vi ser motståndet som en signal att ge upp, istället för att se det som en möjlighet att växa och bryta igenom våra tidigare begränsningar.
Men tank på naturens lagar när det gäller motstånd. När du springer så möter dina fötter motstånd när de stöter i marken och det är det motståndet som får dina ben att fortsätta. När du kör din bil så är det motståndet mellan marken och däcken som får din bil att åka framåt. När du simmar så är det motståndet mellan dina armar och vattnet som får dig att glida fram. Om du satte en fågel i ett rum med vacuum så skulle den inte kunna flyga utan falla ner till golvet, därför att det skulle inte finnas något motstånd mellan vingarna och luften så att den kan flyga.
Kom ihåg detta nästa gång du möter motgångar, omfamna dom och stå fast vid dina mål med vetskapen att det är motgång och motstånd som ger dig möjligheten att växa och uppnå ditt drömliv.
 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Nyckel 12! Hylla motgångarna!

  • conny

    Bra metaforer som åskådliggör motståndets betydelse för att nå framgång. Alldeles för ofta hör man folk säga "det går inte" när det börjar ta emot. Hur kan de veta det om de ger upp? Det finns ingen lag som säger att "vissa saker kan du inte uppnå", den lagen uppfinner människor själva och applicerar på sitt tankemönster, och därmed blir den en "personlig lag" som blir ett effektivt hinder för att uppnå det de vill.

    Alla har naturligtvis inte samma förutsättningar från början i betydelsen att det är olika svårt för olika människor. Men en sak har vi gemensamt och det är att vi får det vi vill, men bara om vi VILL!