Nyckel 8! Vårda ditt sinne! 2 kommentarer


Läs intro till de 14 nycklarna för att nå det liv du drömmer om HÄR! 

Läs föregående nycklar här:

Nyckel 1: Självinsikt!
Nyckel 2: För att få – Ge!
Nyckel 3: Tänk på vad du tänker på!

Nyckel 4: Var tacksam!

Nyckel 5: Värdesätt din unikhet!

Nyckel 6: Bli ditt sanna jag!

Nyckel 7: Var i gott sällskap!
 
Foto by Karvegard
Ditt sinne är en kroppsdel och precis som alla andra kroppsdelar, växer det hela tiden och byter ut gamla celler mot nya. Och precis som för andra kroppsdelar så behöver ditt sinne näring för att växa.
Oavsett vad ditt sinne får för näring så utvecklas det. Frågan är om du är medveten eller inte om vad du föder ditt sinne med. Fyller du medvetet ditt sinne med näring som för dig närmare  ditt mål? Fundera över vad du lyssnar på för musik, ser på TV, vilka böcker du läser och vad du läser på nätet.
Vilken “diet” föder du ditt sinne med?
Det finns ett ordspråk: “Klä dig inte för jobbet som du har, klä dig för jobbet du vill ha!”. Samma sak

gäller när du skapar det liv du vill ha: Ät för kroppen du vill ha, inte för kroppen som du har. Och ”Föd ditt sinne i linje med det liv du vill ha, inte i linje med det liv du har”.

Den här nyckeln ligger väldigt nära nyckel 6 ”Bli ”rätt” person!”. Anledningen till detta är att den du är till stor del bestäms av vad som pågår i ditt sinne. Detta är inget nytt, snarare har det blivit en kliché när det handlar om personlig utveckling. Men, klichéer är inte klichéer utan anledning och ”du blir vad du tänker” är en väldigt värdefull och populär kliché.
Det misstag som många gör är att låta deras känslor styra vilken typ av information de utsätter sig för. När någon är deprimerad lyssnar de på deprimerande musik eller tittar på sorgliga filmer osv. Forskning har visat att en persons val av musik är ett resultat av deras inre tankar och känslor. Det är inte musiken i sig som skapar dessa känslor.
Detsamma gäller för den “diet” du föder ditt sinne med. Därför är det bra att välja input som inte stämmer överens med ditt humör och dina känslor. Så istället för att välja musik utifrån ditt humör, välj musik som hjälper dig att nå ditt sanna jag.
Så välj musik, TV-program, filmer och böcker som attraherar ditt sanna jag.  Mata ditt sinne med det som inspirerar dig och väcker kreativiteten. Det som gör dig glad och väcker idéskapandet till liv är perfekt näring för ditt sinne, likaså människor som gör dig glad och exalterad. Ge ditt sinne den typ av näring som lockar fram ditt sanna jag och som hjälper dig på din väg mot ditt sanna mål.
Börja på en gång och skapa en låtlista i Spotify eller på annat sätt. Den här låtlistan ska bestå av musik som gör dig glad, musik som ger dig energi och som får det att spritta i dina ben. 

Önskar dig lycka till!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Nyckel 8! Vårda ditt sinne!

 • conny

  Det är alldeles riktigt att de flesta lyssnar på deppig musik när de är deppiga, men det behöver inte betyda att de är omedvetna om att detta förstärker nedstämdheten.
  Exakt samma sak gäller vem man umgås med vid olika känslolägen. Studerar man beteenden hos människor som mår dåligt av olika anledningar så kan man få uppfattningen att de inte förstår sitt eget bästa, men så är inte fallet. En känsla, oavsett om det är glädje eller sorg vill man dela med andra. Man vill inte vara ensam i sin känsla.

  Om du t ex är kär så vill du att hela världen ska veta hur lycklig du är. Samma sak gäller om du är nedstämd, du vill inte vara ensam i den känslan, därför söker sig de flesta nedstämda personer till de som också är nedstämda, och därför lyssnar de på deppig musik. Det handlar om ensamhet, som är en mycket stark känsla.

  Långvariga tillstånd av nedstämdhet där människor inte har någon att dela sina känslor med kan leda till ett självskadebeteende (särskilt hos ungdomar). Sen är det så att t ex val av musik inte bara är ett resultat av hur man mår, känsloläget kan lika mycket vara ett resultat av musiken. Musik har en otrolig förmåga att framkalla känslor.

  Sammanfattningsvis så beror "felbeteendet" när det gäller att bota sin nedstämdhet på att man känner sig ensam i sin känsla och helt logiskt så reagerar vi på den känslan genom att söka oss till likasinnade, eller att lyssna på musik som motsvarar känsloläget.

 • Elisabeth

  Vilket intressant inlägg. Jag tror att det är oerhört viktigt vad vi matar vårt sinne med. Sen är man kanske olika känslig för intryck.Spännande att läsa alla nyckelinlägg.