Om konsten att ändra andra människor 2 kommentarer


BagarstuganMin man och jag har en Bagarstuga som vi gjort om till Bed & Breakfast och idag har vi tagit farväl av 3 fransmän som hyrt stugan i 3 nätter. Precis som våra andra gäster så var de väldigt trevliga och vi satt och pratade med de över en öl på knagglig engelska. Och i morse pratade jag med den ena killen som frågade om han fick ta bilder på vårat hus och på stugan, vilket han självklart fick göra. Då förklarade han varför han ville ta kort och anledningen var den att han är konstnär och han brukar ta kort av miljöer och människor och sen målar han tavlor efter fotografierna. Han visade mig foton på sina tavlor och han var grymt duktig, jag såg flera tavlor som jag skulle vilja ha.

I alla fall så var det en sak som slog mig under deras besök och det var det här med att vilja ändra på andra människor. De här 3 fransmännen var perfekta som de var och jag hade ingen som helst lust att ändra på någon av dem vilket är helt naturligt eftersom det var första gången vi träffades. Och så är det ju också när vi träffar en partner och blir kära. Den personen är ju helt perfekt som den är och det finns ingenting som vi vill ändra på. Men tiden går och när vi sen inlett en relation, flyttat ihop och byggt bo tillsammans så smyger den in, önskan om att ändra på vår partner. För allt skulle ju bli perfekt om bara vår partner ändrade på sig, eller hur?

Förbannad

Ändra på dig NU!!! Så att jag kan bli lycklig!!!

Alla vet ju att det inte går att ändra på andra människor och ändå så beter sig de allra flesta som om det gick. Jag märker det ofta när jag relationscoachar att just tron på att om partnern bara ändrade på sig så skulle allt bli superbra och de skulle leva lyckliga resten av livet. Och just den här önskan att den andra ska ändra på sig ställer till det så mycket i en relation och det som de flesta inte inser är att de lägger över allt ansvar för relationen på den andra parten. Och när man frånsäger sig ansvaret så lämnar man också över all makt till förändring på den andra parten och man blir själv ett offer för en dålig relation. Det här leder till många fruktlösa och meningslösa gräl, dåligt mående, olycka, dåligt humör, dålig stämning i familjen och kan i slutändan leda till en onödig separation.

Och jag tycker det är ett så fascinerande fenomen, just konsten att ändra andra människor. Frågar man folk så vet de allra flesta att man inte kan ändra på andra men när man sen iakttar deras beteende i relationen så ser man att de hela tiden försöker ändra den andra parten. Och när man sen påpekar att det inte går att ändra på andra så blir folk lite besvikna för det är ju trots allt så att partnern är den som behöver ändra på sig för att relationen ska bli bra igen.

Och livet skulle ju vara väldigt enkelt om det gick att ändra andra människor, eller hur? Det vore ju väldigt praktiskt om det gick att ändra på andra människor och tänk så mycket lyckligare vi skulle vara om andra ändrade på sig som vi ville. Om vi förstås bortser från att det skulle innebära att alla kan ändra på dig på alla de sätt som de vill ändra dig för att de ska kunna vara lyckligare. Men det finns faktiskt en metod för att ändra på andra människor även om jag och många andra hela tiden hävdar att det inte går att ändra andra. Men det går faktiskt och det helt utan manipulation, tvång, hot eller mot någons vilja. Visst är det härligt? För med den här metoden så når man inte bara en förändring hos sin partner utan man uppnår också en väldigt bra kärleksrelation. Det här knepet för att ändra andra är bara en del av det som ingår i mitt nya coachingverktyg för att skapa en kärleksfull relation. Du kan läsa mer om coachingverktyget HÄR.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Om konsten att ändra andra människor