Planeringen ger mer lycka 8 kommentarer


Jag läste en forskningsrapport nyligen kring semesterresor och semesterplaner vilket var väldigt spännande för resultatet stöder en del av mina lyckotips. 🙂 I den här rapporten har man kommit fram till att testpersonerna upplevde mer lycka när de planerade sin semesterresa än vad de upplevde under den/de veckor de var på semestern. Det som gör det hela så intressant är att det visar att hjärnan faktiskt inte kan skilja på fantasi och verklighet så det är bara att sätta igång och drömma om den där ljuvliga semesterresan som du så gärna vill göra så kommer du uppleva mer lycka här och nu. 🙂 Härligt va?

I går kväll när jag lagt mig så kom jag ihåg att jag hade glömt bort att det var söndag och dags för rapportering från den veckans bloggutmaning: Mer glädje åt folket så då tänkte jag att jag skulle göra det idag istället. Men jag får skjuta upp det till morgondagen för nu har jag suttit i över 1 timme för att få till det här blogginlägget. Det är något som är fel på datorn så jag behöver undersöka det för jag får damp när det går så här segt. Det är som att surfa på 90-talet. 🙂

Önskar er en suverän måndagskväll så hörs vi vidare i morgon!

Det finns biljetter kvar till min föreläsning i Stockholm. Läs mer och boka din biljett HÄR.

Inlägg 16 i #blogg100

 

Du kanske också gillar:

 • Sann lyckaSann lycka (4)
  Sitter nu på tåget på väg ner till Malmö där jag ska föreläsa i morgon. Jag älskar att […]
 • Mer glädje åt folket #2Mer glädje åt folket #2 (7)
  Charmiga måndag är här och det innebär att det är dags för temat till veckans […]
 • En god gärningEn god gärning (6)
  Idag är det söndag vilket innebär att den här veckans bloggutmaning: "Mer glädje åt […]
 • Vissa dagar är sådanaVissa dagar är sådana (5)
  När jag nu satte mig för att skriva ett inlägg så blev det total bloggtorka, något som […]
 • Spännande morgonrutiner?Spännande morgonrutiner? (10)
  Hallå alla Härliga! I går startade jag en serie i 26 delar här på bloggen där jag […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Planeringen ger mer lycka

 • Terese M

  Tack för besöket. 🙂

  Visualisering över huvud taget har ju forskarna insett ger betydligt större resultat än vad man tidigare varit beredd att tro. Exempelvis kan gymnaster börja bygga neurologiska banor i huvudet om hur ett svårt hopp ska utföras så att när de väl försöker det så tror hjärnan att de har gjort det förut och därför är det lättare att utföra. Ganska intressant.

 • Bengt - Levande donator

  Det finns en dimension till med att planera resorna istället för att köra ad hoc. Det är mycket större chans att resorna blir bra och att du kan njuta av dem länge efteråt. Så har det varit för oss.

  //Bengt
  P.s. Hur funkar det med öppen föreläsning? Du kan maila mig svar. d.s.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, och det är en sådan njutning att titta på bilder och fantisera om resmålet och det var det som forskarna upptäckte gav lycka i planerandet, att få drömma sig bort. 🙂

   Jag har mailat dig nu. 🙂

   Njut den här kvällen!

   You Rock!!!

 • Krönikören

  I planeringsstadiet kan man ju fläska på i fantasin. Sen i verkligheten blir det kanske inte fullt så rosenskimrande, rummet är slitet, barnen kivas etc etc. Inte så konstigt om man tänker närmare på det. Nu måste jag ta mig en funderare över om jag ska tona ned planerna på kommande semester eller om jag ska njuta av själva planerandet 😉

  Ha en fin datorstrulfri dag!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, visst kan man göra det. Men i studien menade man att det var när man satt och tittade på bilder, planerade utflykter och liknande som man mådde så bra. Det som gjorde att man inte kände samma lycka under själva semestern berodde till största delen på att när man väl var där så insåg man att det snart var över och att man skulle hem till vardagen igen.

   Jag har nyss avinstallerat Firefox och då fungerar Chrome mycket bättre.

   You Rock!!!

 • Mikael

  Hej Cecilia,

  Jag följer din blogg med stort intresse, och jag hittar alltid något som inspirerar. Ditt sätt att skriva uppskattar jag väldigt mycket då det är ett lättsamt och positivt språkbruk. Dessutom blir man glad av att läsa det du skriver, vilket ger en positiv känsla i hela kroppen.

  Så, rocka på med din inspiration så kommer många att må mycket bättre nu och i framtiden.

  Mikael

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Tack för så otroligt fin och härlig feedback, Mikael! Det värmer och ger mig bränsle att fortsätta. 🙂

   Önskar dig en suverän kväll!

   You Rock!!!