Positiva tankar! Bloggmaraton, inlägg 4 av 48! 3 kommentarer


Positiva tankar!
Bloggmaratonet fortsätter i det här inlägget om positiva tankar och glädje. Jag tar tacksamt emot tips och önskemål på ämnen att skriva om under den här utmaningen.
Jag har från May-Lis Farnes, på The Olive Tree fått detta önskemål:
Hur hålla sig i positivt tillstånd, att känna nuet och glädje. Att gå tillbaka till glädjen när man kommer ut av denna…
Jag kommer återkomma till detta önskemål fler gånger under detta bloggmaraton!
Jag misstänker att May-Lis fråga kommer sig ur det fruktansvärda som har hänt i Norge i helgen och det är nog många som funderar hur man ska gå vidare efter det som hände.
Jag vill i förväg tillägga att dessa tips inte riktar sig till de som är anhöriga eller som som på annat sätt drabbats av denna fruktansvärda tragedi. För dessa personer behövs professionell hjälp under en längre tid.
Vanligt, när det händer fruktansvärda saker i omvärlden är att man fastnar i negativa tankebanor och här följer några tips på hur man kan ta sig ur det.
 
Tips för att bryta en negativ tankespiral:
Ett effektivt sätt att bryta de negativa tankebanorna är göra listor med dina bra sidor och egenskaper. Att skriva ner saker är väldigt effektfullt. Effekten blir ännu större om du sedan läser högt vad du skrivit ner. Du kan också göra en lista på saker som du är stolt över, en lista över saker som du presterat, en lista över roliga saker som du tycker om att göra.
Nedan följer exempel på hur en lista kan se ut:
• Jag är älskad av min familj och de är stolta över mig.
• Jag är kreativ.
• Jag har många fina vänner.
• Jag är omtänksam.
• Jag tar hand om mig själv.
• Jag är full av iver inför en ny dag.
• Jag duger.
• Jag förtjänar allt gott.
• Jag förlåter alla som sårat mig.
• Jag förlåter mig själv.
• Jag accepterar mig som jag är.
• Jag är full av glädje.
• Jag kan bli vad jag vill.
• Jag vill lära mig nya saker – söker utmaning.
• Jag är en självständig person.
• Jag ser och hör med kärlek och omsorg.
• Jag mediterar, njuter av naturen.
• Jag hjälper de som har det svårt.
• Jag använder mina erfarenheter.
• Jag tar mig tid att leka med barnet inom mig.
Ett annat sätt att bryta tankebanor är att göra vardagliga saker på andra sätt än du är van vid; duscha i mörker, byt platser kring matbordet, borsta tänderna med ”fel” hand, klä på dig i omvänd ordning osv. När man gör så här så aktiverar man båda hjärnhalvorna och väcker kreativiteten till liv.
Här är en lista på saker som du också kan göra när du känner dig nere:
• Tala med familjen.
• Ring en riktigt god vän.
• Ge dig ut och motionera – de bildade endorfinerna ger dig en lyckokänlsa
• Vet att att varje dag är en ny dag i ditt liv
• Gå och se en rolig film.
• Lyssna på musik.
• Lyssna  på avslappningsövningar.
• Meditera
• Se  framåt.
• Kom ihåg dina fritidsintressen.
• Lyssna på talböcker.
• Skriv eller måla ner dina tankar.
• Glädj dig över de små tingen – ett vackert väder, fåglars sång, den första snödroppen, ett varmt leende.
• Anmäl dig till en kurs

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Positiva tankar! Bloggmaraton, inlägg 4 av 48!

  • AKIRUM

    Alltid bra med affirmationer, tankens kraft fungerar. Har hört att varje tanke, positiv som negativ påverkar varenda cell i vår kropp! Så det känns säkrast att tänka positiva tankar i mesta möjliga mån. Håller med The Spectacular Life, jättebra tips!!!

  • Ewa Pihl GalleriAquarelle ewa_pihl@hotmail.com

    Ja, jag måste försöka tänka på litet annat . Drömde heela natten både i vaket tillstånd och i sömn. Såg allt framför mej och var med i skräck och känslor med barnen (för mej är dom bara barn i den åldern) . Det är min styrka OCH akilleshäl att jag alltid!? känner av hur människor mår. Men här kan jag inte trösta, bara lida med. Så jag ska ta till mej tips. Jag ska t ex gå en promenad precis innan natten och se stadslyktorna lysa svagt..