Positivt tänkande fungerar bara ibland och för vissa personer 6 kommentarer


HappyMozartPositivt tänkande kan vara provocerande för vissa och jag tolkar det som att man definierar Positivt tänkande olika. Nedan ser ni en kommentar jag fick på Facebook när jag delade ett blogginlägg som jag skrivit. Inlägget jag delade var Ändra dina tankar så får du andra resultat.

”Så enkelt är det nog inte! Det vore önskvärt om så vore fallet men det finns verkligheter som vissa människor,grupper måste förhålla sig till och då handlar det mer om att få konkret hjälp och då hjälper det inte hur positiv du än är.”

Jag förstår hur personen som skrivit kommentaren tänker och det är så de allra flesta tänker. Men, jag tänker lite annorlunda då jag har en annan definition av Positivt tänkande. Den korta versionen av min definition är att en positiv tanke är en tanke som framkallar en positiv känsla. Så mitt svar till kommentaren ovan är att en positiv tanke för en person som befinner sig i en extremt jobbig situation och behöver konkret hjälp är en tanke som får den här personen att ta klivet och söka den hjälp som behövs. För många kan det vara väldigt svårt att be om hjälp hur mycket man än behöver hjälpen. Så om man lyckas skapa tankar som gör så att man tar sig för att söka hjälp då har det varit en positiv tanke. För som jag ser det så är hela syftet med positiva tankar att de ska gynna oss och hjälpa oss i livet och vardagen.

Inlägg 44 #blogg100

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 tankar om “Positivt tänkande fungerar bara ibland och för vissa personer

 • Gunnel

  Positivt tänkande kan givetvis inte lösa alla problem, men en positiv tanke kan sätta igång något bra, som i slutändan kanske hjälper till att lösa en del problem. Det är ofta tidsödande, men jag tror ändå man tjänar på att var ihärdig och försöka leta efter ljuspunkter så mycket man orkar. Kram

  • Klokegård Inläggsförfattare

   En konstruktiv tanke som leder till att man tar ett steg mot en lösning av ett problem är en positiv tanke och det som behövs för att komma igång och lösa problemet. 🙂
   Om man övar och övar så automatiserar man till slut sina positiva tankar vilket leder till att man får en positivare attityd. Och då blir det ingen ansträngning längre utan det sker liksom av sig själv och tar ingen tid utan sker hela tiden ögonblickligen.

   Kram!

   You Rock!!!

 • Geddfish

  Jag tror som du, att positivt tänkande inte alltid fungerar, beroende på vilken person man är och vilken bakgrund och situation man har.
  I allt elände som jag upplevt i första äktenskapet, så lärde jag mig att affirmera och tänka ljusa tankar plus ljusmeditation. Och detta hjälpte mig.
  En ny helt underbar man kom i min väg och jag fick uppleva 17 helt underbara år. Jag kände Mitt Sanna Jag.
  Tack för dina härliga inspirerande inlägg! Kram, Gerd

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Som jag ser det så fungerar positivt tänkande för alla. Åtminstone enligt min definition av positivt tänkande. Men det enda sättet att få det att fungera är att göra det också. 🙂

   Vad härligt med sådan underbar kärlek.

   Kram!

   You Rock!!!

 • Ewa Sundbäck

  Det stämmer ju! Att man kan ändra på sitt mående genom sitt sätt att tänka. Jag vet, jag (försöker) praktisera det, men som med så mycket annat krävs det övning. Jag kan oxå förstå kommentatorn för jag är oerhört skeptisk till positivt tänkande som ger intryck av naivitet och idioti.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det fungerar men det krävs övning och övning och det kan ta ett tag att lära sig. På vissa områden går det enklare medans det tar längre tid på andra områden. 🙂
   Ja, positivt tänkande har av vissa ”gurus” inom personlig utveckling fått en stämpel av att det är naivt och idioti. Det har skapats så många feltolkningar och myter kring begreppet som jag ser det.
   Därför brukar jag ibland kalla det för Konstruktivt tänkande.