Problem med kommunikationen?


En dag som denna så passar det med ett relationstips, eller hur? Jag skulle dock önska att det var Alla Hjärtans Dag varje dag året runt. Här kommer i alla fall ett tips för hur du kan förbättra kommunikationen med din partner.

Det finns så många olika aspekter av kommunikation då den innefattar både verbal och fysisk kommunikation, det handlar inte bara om vad vi säger utan också om hur vi säger det, det handlar om hur vi väljer att tolka det som kommuniceras, det handlar om hur vi dömer, värderar och tar emot budskap och mycket av det kommer från våra egna erfarenheter och upplevelser. Så det är inte så konstigt att kommunikationen ses som det viktigaste men också det svåraste i en relation. Jag får ofta höra från klienter att hon/han förstår mig inte trots att jag är väldigt tydlig i det jag säger. Där kommer vi då till att vi människor är olika och det som är tydlighet för en person behöver inte vara det för en annan.

Kärlek

Din attityd påverkar också kommunikationen väldigt mycket och när du lyssnar aktivt så är det A och O att din attityd inte är fientlig, tvivlande, nedlåtande, översittande eller negativ på något annat sätt. Även om du med ord inte visar något av detta så syns det i ditt kroppsspråk och om din partner uppfattar tvivel t ex från dig så skapar det en osäkerhet hos honom/henne vilket leder till att budskapet inte förs fram på ett bra sätt. Så när du lyssnar aktivt är det viktigt att du antar en attityd av nyfikenhet och intresse. Ställ in dig på att du vill veta mer och att du vill förstå din partner. För när du förstår din partner så blir det så mycket lättare att acceptera olikheter. Att förstå är inte det samma som att du ska tycka likadant utan bara ett steg på vägen mot en större acceptans för era olikheter.

Texten ovan är hämtad från min E-bok om relationer. Boken heter Du & Jag = Sant och finns att köpa i min butik för 39:-. Du kan läsa mer om boken genom att klicka på bilden ovan. Och vill du ha 101 gratistips som får ditt liv att Rocka så kan du klicka HÄR!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *