Rockstjärnestatus på jobbet ökar lönsamheten! 2 kommentarer


Man kan likna ett arbetsteam vid ett rockband.

Teamet som ett rockband!
Rockband Arbetsteam
Musiker Medarbetare
Instrument Verktyg
Låtar Arbetsuppgifter/Delmål
Konsert Mål
Dirigent Chef
Gage Resultat
Fans Kunder
Loge Personalrum

Tänk dig att du går på en konsert där musikerna spelar olika låtar, byter instrument, spelar i olika takter och avslutar konserten vid olika tillfällen. Publiken skulle genast börja bua och gå därifrån. Det är likadant på en arbetsplats; chefen (dirigenten) måste vara tydlig i vilka mål och delmål som finns på företaget så att medarbetarna jobbar mot samma mål (spelar samma låtar samtidigt) och är klara över vilka deras arbetsuppgifter (instrument) är.

Vilket instrument spelar du?

På en arbetsplats är det viktigt att alla är medvetna om i vilken riktning man arbetar, vilka mål och visioner som finns och att varje medarbetare vet vad som förväntas av dom. Alltså att man vet vilket instrument man spelar, vilken låt man ska spela, vilken tonart och hur länge. Vad vill kunderna (fansen) ha och vad kan vi erbjuda?

Vilken tonart spelar du?

När en musiker spelar falskt så påverkar det hela bandet och det kan likställas med en medarbetare som till exempel lider av stress. Arbetsinsatsen blir sämre vilket påverkar hela teamet. En förutseende arbetsplats är utrustad med en stresshanteringsplan för att undvika att medarbetarna börjar spela falskt.

Vill du veta mer om stresshanteringsplaner så kontakta mig Här!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Rockstjärnestatus på jobbet ökar lönsamheten!

  • Angelica

    Bra inlägg!
    Jag läser din blogg ganska ofta, men det jag inte hittat hittills är ett inlägg om att vara kluven. För så känner jag mig mest hela tiden. Jag är å ena sidan en ganska framgångsrik chef som älskar att investera mina pengar för att i framtiden kunna ha passiva inkomster och vara ledig mer. Den personen är en envis vinnarskalle som mår som bäst av framgång. Den andra delen är naturmullen, som vill ha en hund ute i skog och mark, njuta av ledig tid med familjen, även med små och billiga medel. Hon drömmer om fjällbäckar och limpsmörgås på en solvarm klipphäll.