Så bryter du dina negativa tankemönster


Här får du ett enkelt system för att bryta negativa tankemönster för att istället byta ut dem mot mer positiva för att styra ditt liv i den riktning som du önskar.
Negativt tänkande påverkar ditt liv på så många olika sätt. Det håller dig tillbaka, sabbar relationer och gör dig olycklig på olika sätt. Det är så lätt hänt att skapa den dåliga vanan att tänka negativt. Och om du gör det så kommer du automatiskt acceptera dessa tankar som sanningar och det kommer ge mindre lyckade resultat för dig och livet kommer te sig som en mycket mörkare plats än det behöver vara. Du kommer inte att kunna vara autentisk och ditt sanna jag som faktiskt är en naturlig del av dig. Men det går att bryta den negativa tankespiralen som sätter krokben för dig genom att redan nu fatta beslutet att du vill ändra på ditt sätt att tänka.


Du styr dina tankar, dina tankar skapar dina känslor, dina känslor styr ditt beteende och ditt beteende styr resultatet. Med andra ord så är det dina känslor som styr hur du agerar i olika situationer.

Så om du säger saker till dig själv som:

Jag kommer att sabba min presentation i morgon.
Alla kommer att tro att jag är korkad.
Jag är oattraktivt.
Jag är inte tillräckligt bra.
Jag är den sämsta bilföraren i världen.
Han/hon är mycket bättre än jag
Jag kommer vara så nervös när jag ska tala inför publik i morgon.
Jag kan inte göra det här.
Jag kommer misslyckas så det är ingen idé att försöka
Jag är misslyckad
Jag är värdelös

Gissa vad?Du kommer att känna exakt på det sättet!
Kraften i dina tankar ska inte underskattas vilket följande exempel visar

För många år sedan blev en man i USA instängd i ett frysrum på ett godståg. När han var instängd i frysrummet så skrev han följande på väggen:
03.20 Kallnar nu
04:32  Frossa. Har svårt för att koncentrera mig och skriva
05:47  För kallt. Kan känna att mitt hjärta saktar ner.
Mannen hittades död på morgonen och ändå var frysen inte ens på!
Han hade bokstavligen tänkt sig själv till döds eftersom han trodde att frysen var igång och att han inte hade någon chans att överleva. Så hans tankar gjorde att hans kropp
reagerade som om det var sant. Detta är ett exempel på den fantastiska styrka
och makt som våra tankar har över oss. Så det du ständigt säger till dig själv blir en självuppfyllande profetia.
Det jag vill visa med det här är att du måste bli medvetet medveten om hur din dagliga inre dialog ser ut.

Ifrågasätt din inre dialog och granska den mot fakta och med realistiska tankar. Fråga dig själv om tanken kommer att ha en positiv eller negativ inverkan på ditt liv.
Till exempel:
”Jag kommer sabba presentationen i morgon och det kommer att bli slutet för mig.”
Kommer det verkligen vara i slutet för dig? Är du 100% säker på att du kommer sabba den? Vad är det värsta som kan hända? Spelar det någon roll om 5 år?
Ha istället tron på din förmåga och fundera istället på vad du faktiskt kan göra för att presentationen ska bli så bra som möjligt. Att fokusera dina tankar på att du kommer sabba presentationen är en bra garanti för att se till att du faktiskt sabbar den vilket ju faktiskt inte är vad du önskar egentligen.

Vår kropp och våra tankar hänger ihop och de tankar du har kommer att påverka din kropp på olika sätt. Du är programmerad till att acceptera alla dina tankar oavsett om de är
negativa eller positiva, oavsett om de är sanna eller falska. Din hjärna bryr sig inte och gör ingen värdering av dina tankar.
Så det är väl dags nu att sätta stopp för din negativa tankespiral och hindra dina negativa tankar från styra en enda värdefull sekund av ditt liv, eller hur?

Så här kommer en enkel metod för hur du går tillväga:
Bli medvetet medveten om när en negativ tanke inträffar genom att vara medveten om dina känslor och ditt humör. De tankar som har tänkts många gånger går till slut på autopilot och du är inte ens medveten om att du tänker dem. Men våra känslor är vi alltid medvetna om och de skvallrar för dig om dina tankar är positiva eller negativa. Negativa känslor och dåligt humör berättar för dig att du har negativa tankar.

Så när du har blivit medveten om att du har en negativ tanke så skapar du en bild av hur den lämnar din hjärna. Du kan till exempel se den negativa tanken stoppas in i en ballong som sedan flyger iväg, eller du kan tänka dig att du har en lucka på ovansidan av huvudet som du öppnar för att låta den negativa tanken sväva iväg som ett grått moln. Skapa bilder som du känner dig bekväm med. Det här är en form av visualisering och att tänka i bilder på det här viset är en metod som fungerar väldigt bra på vår hjärna.

När du har visualiserat att dina negativa tankar har lämnat din hjärna så ska du nu ersätta dem med positiva tankar. Jag får ofta frågan vad en positiv tanke är och mitt svar är att en positiv tanke är en tanke som skapar en härlig känsla hos dig själv. Vi kan ta en hund till exempel, för en person som har hund och som älskar hundar så kan det vara en positiv tanke att tänka på sin hund och den kärlek som hunden ger men för en person som är hundrädd så är det ingen positiv tanke eftersom tanken på en hund förmodligen skapar känslor av rädsla och oro.

Använd den här tekniken dagligen och du kommer att se en stor förändring i ditt liv eftersom det bland annat kommer leda till en förändring i ditt beteende då du oftare kommer vara på bra humör. Om du tar för vana att göra denna övning i 30 dagar så kommer du nästan att automatisera hela processen. Prova själv och se vad som händer för dig. Det är enkelt men väldigt effektivt om du gör det här varje dag.
Vissa människor tror att självhjälp inte fungerar och det stämmer faktiskt. För väldigt många läser självhjälpsböcker men får inga resultat och det utav den enkla anledningen att de faktiskt inte gör själva övningarna utan att de bara läser om dem och sen inte gör något. Så för att få bra och långvariga resultat måste man ta sig i kragen, besluta sig och sen bara göra.

Att bli av med negativa tankemönster och ersätta de med mer positiva ger en social frihet som är helt underbar. Människor med social frihet är trygga, lugna, avslappnade, naturliga och harmoniska. De funderar inte över vad andra människor tycker om dem. De behöver inte eller begär inte godkännande av andra människor. Det fascinerande är att när man iakttar människor som inte söker godkännande från andra så tenderar de att få det i alla fall. Att oroa sig för vad folk tycker är ett vanligt problem och många människor tyngs av detta och anser inte att det finns en väg ut för så de kommer fortsätta att lida i tysthet. Och människor som tänker i negativa banor tenderar att ofta fastna i tankar om vad andra människor ska tycka och tänka och det är väldigt jobbigt att leva så. Men med positiva tankemönster så är det som om tankar på vad andra människor ska tänka bara försvinner av sig själva för att istället ersättas av tankar som är fruktbara och gynnsamma för dig, dina relationer och ditt liv.

I mina webbkurser som du hittar i min webshop genom att klicka HÄR så får du bland annat lära dig hur du attraherar dina önskningar med Attraktionslagen. 

Är du nyfiken på min allra senaste webbkurs om Framgång med Attraktionslagen så hittar du den HÄR.