Så enkelt kan det vara! 3 kommentarer


Det kan vara precis så kul som du väljer att det ska vara! Simple as that! Ett vanligt fenomen är att människan genomlever, släpar sig igenom eller ”står ut” med vardagen för att sedan leva upp under helgen då man hittar på roliga saker eller bara slappar.
Man kan tycka att det faller sig naturligt eftersom många jobbar mån-fre, men jag har mött människor som av en eller annan anledning inte jobbar och dom lever på det här sättet utan att vara styrda av arbetstider.

Rockstjärnestatus!

Några tips som förändrar i vardagen!

1. Måndagsattityden! Skaffa en ny måndagsattityd! Här kommer några förslag:

  • Måndag – starten på en vecka med nya möten och nya möjligheter. Du skapar din vecka!
  • Varje måndag är en chans att påbörja en ny vana. 52 chanser varje år.
  • Se söndagen som nyårsafton och måndagen som nyårsdagen då det nya börjar.
  • Se över veckans mål på söndag och på måndag morgon börjar du jobba mot veckans mål.
  • Måndag – den här veckan har du möjlighet att inte göra om förra veckans misstag. 

2Musik! Musik har en fantastisk kraft och positiv inverkan på vårat mående. Så när du städar, viker tvätt, diskar, lagar mat o dyl så sätter du på din favorit-cd och dansar med dammsugaren. Det går fortare och lättare.

3. Tänk om Tänk rätt! Istället för att låta dina tankar fokusera på hur tråkigt det är så ändrar du istället fokus till resultatet. Fokusera på hur det känns när allt är klart, tillfredsställelsen du kommer känna när fönstren är rena, glädjen när golven glänser, den härliga doften av ren tvätt. Eller fokusera på glädjen som du ger resten av familjen.

4. Görande! Hitta på nya sätt att göra saker. Gör fina mönster med kaviaren på smörgåsen. Ät på finporslinet, klä om till tisdagsmiddagen, skär ut hjärtan av brödskivorna, byt platser vid bordet och i soffan. Här är endast fantasin det som begränsar.

5. Fokus! Väljer du att fokusera på andra bilisters misstag så att du får bli irriterad eller väljer du istället att fokusera på tankar som fyller dig med glädje och inspiration?

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Så enkelt kan det vara!