Så gör du nästa vecka roligare än den som varit


Njut av skönheten

Njut av skönheten

Många upplever den vanliga vardagslunken som något statiskt och att det inte blir roligare än så här. Det kan kännas tungt, svårt och jobbigt att ens försöka se till att det blir lite roligare även en vardag och Rockstjärnestatusen känns då ganska låg. Söndagskvällar börjar tankarna på jobbet att snurra vilket för en del för med sig stresskänslor eller leda. Och när måndagsmorgonen kommer infinner sig känslan av att den tråkiga transportsträckan mot helgen har börjat. En transportsträcka som känns oändlig och jobbig. Tack och lov så ser inte vardagen ut så för alla men tyvärr ser den ut så för alldeles för många. Att vara utvilad är ett måste för att öka Rockstjärnestatusen i livet och för att ta sig igenom veckan mer glädjefyllt.

Eftersom vi har så många vardagar så borde det vara varje människas rättighet att få genomleva dom med glädje för som Galenskaparna  sjunger: ”Det ska va´gött och leva, annars kan det kvitta!”

Tips för att göra nästa vecka roligare:

* Planera in roliga arbetsuppgifter till måndagsmorgnar så att du verkligen kan känna förväntan inför Charmiga måndags ankomst. Boka in sådana möten som är roliga till måndagar. Planera in något roligt med kollegorna till måndagar. Allt för att det under helgen ska kännas roligt att få gå till jobbet på måndag.

* När du lämnar jobbet på fredagseftermiddag så tänk en tydlig tanke att du lämnar jobbet på jobbet och inte tar det med dig hem.

* Planera in tid under helgen då du gör något bara för dig själv. Något som får din hjärna att vila som t exen promenad, avslappningsövningar, yoga, meditation, dans, sitta på en stubbe i skogen eller liknande.

* Ha klockfri tid. Ta en hel dag då du lever utan klockan; du går upp när du vaknar, äter när du är hungrig, sover när du är trött osv.

* Umgås med människor som betyder mycket för dig och se till att du får skratta mycket.

* Söndagskvällen kan du sätta dig ner och göra en lista över allt som är roligt med ditt jobb. Många gånger låter vi det negativa ta över våra tankar och då kan det vara bra att sätta sig ner och skriva en sådan här lista för att inse att man nog trivs bättre än man tror med sitt jobb. Men, skulle listan bli väldigt kort så kanske det är dags att byta jobb och då har du ju något att se fram emot.

* När du lägger dig (tidigt förstås) på söndagskvällen så tänk då på alla bra saker som du fick ner på din lista så skapar du en förväntning inför morgondagen då Charmiga måndag kommer.