Same, same but different 4 kommentarer


Språkpolisen inom mig skriver det här inlägget idag. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag gillar språket och att jag brukar prata om ords energimässiga eller känslomässiga vibration och hur de påverkar våra tankar och idag tänkte jag prata om Tacksamhet och Uppskattning.

cropped-IMG_0565_1.jpgMen först några rader om min dag som har gått i skrivandets tecken. Som ni vet så håller jag på med ett bokprojekt om Positiva Tankar. Den här boken kommer ge svar på alla frågor som kan finnas kring Positivt Tänkande. Boken bygger på frågor som jag får från mina läsare och dessa frågor får riktigt långa och uttömmande svar som kommer spräcka alla myter som finns kring ämnet.Har du några frågor kring Positivt Tänkande så får du gärna skriva de i en kommentar nedan eller så kan du maila till mig: cecilia@klokegard.se och alla som skickar frågor till mig kommer få ett ex av boken när den är klar. (Jag sparar kontaktuppgifter till alla som bidragit).

Och så kommer vi då till orden Tacksamhet och Uppskattning. Uppmaningen att vara Tacksam ser man överallt flera gånger om dagen när det gäller personlig utveckling, positivt tänkande, självkänsla, må-bra osv men Uppskattning ser man inte lika mycket om vilket jag tycker är synd. Här kommer språkpolisens förklaring till varför jag vill uppmana till mer uppskattning.

Tacksamhet:
Ordet tacksamhet antyder att vi har någon att tacka för det som vi är tacksamma över. Att stå i Tacksamhetsskuld förtar liksom en del av den positiva känslan, eller hur? Kom ihåg nu att vi här snackar rejält finlir och att det är frågan om väldigt små nyanser. Men även om det är finlir så spelar det roll och när man blir mer och mer medveten om sina känslor och tankar så blir man också känsligare för de små skillnaderna i vibration mellan olika ord. När man är Tacksam så ska det också finnas någon att tacka och det förväntas nästan också att man ska tacka, åtminstone outtalat.

Uppskattning:
Att uppskatta kan man göra utan åtaganden. Det finns ingen känsla av att man är skyldig att tacka någon för den uppskattning som man känner utan man kan odelat njuta av den härliga känsla som uppskattningen ger. Man hamnar aldrig i någon Uppskattningsskuld överhuvudtaget.

Testa själv!
Så, testa nu själv att säga att du är tacksam över….. och så säger du att du uppskattar…. bara för att se vilken skillnad du känner inombords, för att känna hur de klingar olika inom dig.

Och kom ihåg! När du känner uppskattning eller tacksamhet så kan du inte samtidigt tänka en negativ tanke. 🙂

För fler besökare till din blogg så rekommenderar jag Besökstoppen nedan:

You Rock!!!

Du kanske också gillar:

 • UppskattningsövningUppskattningsövning (6)
  Självkänsla är en färskvara som man behöver träna med jämna mellanrum så idag tänkte jag […]
 • Det nakna misslyckandetDet nakna misslyckandet (6)
  I går var det en ganska härlig dag och det kändes som att livet flöt på. Det hände inget […]
 • Del 3 på min resa med AttraktionslagenDel 3 på min resa med Attraktionslagen (0)
  Jag vill börja med att tacka för all härlig och positiv feedback jag har fått från er […]
 • En husbil, kanske?En husbil, kanske? (2)
  Min man har alltid tjatat om att vi ska skaffa husvagn eller husbil men jag har varit […]
 • JulklapparJulklappar (4)
  Jag erkänner, jag har inte köpt några julklappar än så länge vilket jag alltid brukar ha […]


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Same, same but different

 • TantGlad

  Vi kan tacka änglarna varje dag för allt gott.
  Positivt ska…..bör man tänka. Sen finns många med negativa tankar som påverkar andras positiva tankar.
  Jag gillar sånt här. Jag gillar att både läsa om det, och att leva så bra som möjligt och följa det.
  Om du går in i ett rum fullt av människor så bildas ju många energier och som vi känner av. En enda människa kan då åxo påverka oss negativt. Då är tankens kraft med oss.

  Näpp….lunchen är slut.
  Ha en jättefin onsdag nu.

  You Rock!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   När man lärt sig att fokusera sina tankar medvetet i den riktning man önskar så blir man inte lika lätt påverkad av andra människors negativa tankar. Tack och lov eftersom det finns så många människor som tänker mer negativt än nödvändigt. 😉

   Må tankens kraft vara med oss!

   Onsdagen har varit suverän och jag hoppas vi får en lika härlig kväll.

   You Rock!!!

 • Glada gumman

  Åh vad jag gillar att vända och vrida på ord och uttryck!
  Jag förknippar tacksamhet med ”Tacka Herren Gud”, vi ska vara tacksamma för att någon vill oss väl fast vi kanske inte är värda det, om jag hårdrar det. På något sätt nedvärderar vi oss själva med det uttrycket, tycker jag.
  Exempel: jag är så tacksam för att det du gör för mig (jag har inget eget ansvar)
  Att uppskatta, eller vara glad över, tar inte bort vårt eget ansvar. I exemplet ovan så uppskattar jag det du gör, men jag klarar mig själv också.
  Tänker ofta på vad min gamla pappa sa ”är det här tacken efter allt jag gjort för er?” Att förvänta sig tacksamhet kan på sikt bidra till bitterhet.
  Jag håller absolut med dig om att vi bör uppskatta mer än att vara tacksamma!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Visst är det kul med ord och uttryck. Jag håller helt med dig i det du skriver om tacksamhet och att det ligger lite i det om att man inte riktigt är ”värd” det. Så vi ska absolut uppskatta mer än vi är tacksamma.

   Önskar dig en härlig onsdagskväll!

   You Rock!!!