Skapa relationer med Rockstjärnestatus! 1 kommentar


Jag har intervjuat relationsmakaren, Susanne Malm, från Coachutbildning AB. Hon berättar levande och inspirerande om hur vi blir Rockstjärnor på att skapa bra relationer.

Susanne Malm arbetar som coach, lärare och projektledare på Coachutbildning Sverige AB.  Hon har erfarenhet av att arbeta med människor i projektform sedan 1986 och har drivit konsultföretag under 16 år. Hon brinner för att coacha småföretagare och älskar att åka skidor.

Susanne Malm, Relationsmakare!

Vad är din syn på en yrkesmässig relation?

En yrkesmässig relation handlar om att det finns en ömsesidighet och att man möter upp genom att tona in på den eller de du möter. En relation har mycket med förtroende och närhet att göra. Det är också väldigt viktigt med närvaro, en relation bygger på att man är närvarande och att man har en direkt kommunikation.

Hur blir man en relationsmakare som Rockar Fett?

Det viktigaste är att ställa sig själv frågan hur är jag mitt bästa jag, när man möter en annan människa, det handlar om att se till att jag mår så bra som möjligt för att kunna vara närvarande. Det kan t ex handla om att innan ett möte se till att jag ätit ordentligt, är utvilad och mår bra.
Det är också viktigt att göra en anpassning till den individ eller grupp du möter, men utan att förlora det som är du. Läs på om personen/företaget/organisationen. Lyssna in och tona in på den/de du möter för att hitta en kommunikationsstil som når fram. Det är viktigt att vara sig själv, att utgå från sig själv, vara närvarande i situationen för att få förtroende. När du är följsam i samtalet och genuint intresserad av den du möter så är det mycket enklare att nå fram med det du har att säga.

Vilka motgångar kan man möta?

Tillgång till tid är en stor utmaning. Att få tiden att räcka så att man kan boka in ett så pass långt möte så att man hinner skapa en relation. Det är väldigt viktigt att respektera andra människors tid. Bara genom att fråga huruvida den person du vill möta har tid så har du redan där börjat bygga upp ett förtroende som är en bra grund för fortsatta möten. Det bygger förtroende att visa respekt och omtänksamhet när man tar hänsyn till den andra personens tid.

Att vara sig själv Rockar fett!

Susanne lägger stor tyngd vid vikten av att vara sig själv och säger: ”Det är enklare att vara sig själv vid affärsmässiga möten idag än för 10 år sedan vilket leder till att det blir enklare att skapa relationer och nå fram till varandra. En teori, tror Susanne kan vara att media och TV har en mer avslappnad attityd idag där man för 10 år sedan var mer stel och fasadinriktad. Media har en stor inverkan på oss som smittar av sig i vårat beteende.
Susannes bästa tips!

1. Fråga! Ställa sig själv frågor kontinuerligt: Hur vill jag vara? Hur gör jag för att vara mitt bästa jag? På vilket sätt vill jag möta den här personen eller gruppen? Hur skapar jag fötroende? Hur lyssnar jag bäst?
2. Lyssna! Det är viktigt att lyssna på djupet och agera utifrån det. Kan jag underlätta tidsmässigt för den person jag ska möta föreslår jag att vi kombinerar möte med lunch. Om jag själv behöver en löprunda på morgonen innan mötet för att vara i mitt bästa jag så är det vad jag ska ägna min tid innan mötet till.
3. Ditt bästa jag! När jag är mitt bästa jag så utstrålar jag ett lugn, en närvaro och en skön energi. Hur gör du för att komma in i din bästa energi? Se till att planera in så att du har tid att äta, vila, motionera och göra de sakerna som får dig att må bäst innan du har dom viktiga relationsskapande mötena.

Susannes citat:

Jag äger mitt nu och jag kommer alltid äga mitt nu! Det finns en universell harmoni i de orden.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Skapa relationer med Rockstjärnestatus!