STÄNG AV DIN VÄGG DIN BULLSKIT SLAMPA! En sann historia om Stalking!


Denna kommentar har jag vissa dagar fått bortåt 10 gånger från Alex/Bajsmannen. Ja, ett av hans mål är att få mig att stänga ner min Facebook-profil.

24 Januari, 14

Men, han är inte den enda som tycker jag ska lämna Facebook.

Jag och några vänner och kollegor till mig har valt att lyfta frågan kring näthat och trakasserier på nätet. Och för det så har vi fått väldigt mycket kritik nästintill påhopp. Varken jag, mina vänner eller kollegor tror att den här personen kommer att sluta bara för att vi pratar om det. Däremot så anser vi att det finns ett rejält systemfel i sociala media och i samhället som gör det möjligt för personer att systematiskt trakassera folk. Så vi lyfter frågan för att öka medvetenheten i samhället så att vi alla kan hitta metoder för att hantera det här problemet.

IMG_0486_1

En annan anledning är våra barn och ungdomar. Jag anser att det är våran skyldighet som vuxna att visa våra barn att det inte är okej att behandla folk på det här sättet i sociala media. Jag vill också visa mina döttrar att dom inte ska acceptera att bli behandlade på det här sättet. Om jag tiger så signalerar jag till mina döttrar att det är okej att bli behandlad på detta vidriga sätt. Jag vill inte se fler rubriker i media om barn/ungdomar som tagit livet av sig pga av näthat/trakasserier. Vi vuxna måste säga ifrån.

Många säger till mig att förutom att jag ska vara tyst så ska jag också lämna Facebook så slipper jag det här. Precis då som att ett mobbingoffer ska byta skola. Det känns inte rätt för mig för det är inte jag som är problemet.

Jag har också blivit anklagad för att vara emot yttrandefriheten och anonymiteten på nätet. Så är det inte. Det jag däremot vänder mig emot är när det kommer till kränkningar, hot, förföljelse, stalking, trakasserier, förtal och personliga angrepp. Detta är dock inget som ingår i den grundlagsskyddade yttrandefriheten. Jag är heller inte emot anonymitet för jag anser att man kan bete sig med respekt och medmänsklighet även om man är anonym. Jag ser inget likhetstecken mellan anonymitet och vidrigt beteende.

Längst ner i det här inlägget så ser ni exempel på kommentarer jag fått under dom här 10 månaderna som det pågått. Ni kan även läsa mer om det genom att klicka HÄR! Under kategorin Näthat kan ni läsa mer om den här historien. Klicka HÄR!

Hjälp mig gärna att dela detta inlägg vidare i alla sociala medier. Ju fler som läser desto bättre.
Jag har inte gett upp! Jag bara andas lite! 

PM till Nathalie

PM från Alex till min dotter.

Alex Alex, 8 Alex, 7 Alex, 6 Alex, 5 Alex, 4 Alex, 3 Alex, 2

 

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *