Stress och återhämtning! 5 kommentarer


Många är stressade idag och rusar bara på utan att ta sig tid för vila och återhämtning. Man har liksom inte tid till det utan tänker ofta att det kan jag ta sen, men sen kommer oftast aldrig för det kommer hela tiden nya saker emellan så man skjuter upp sen, till sen.

Man kan likna det vid att springa: om du springer 100 meter det fortaste som du kan så blir du trött, du kanske lutar dig fram och stöttar händerna mot knäna för att hämta andan, men om du springer 500 meter det fortaste du kan så blir du ännu tröttare och kanske till och med måste lägga dig på marken för att hämta dig. Det tar längre tid att hämta dig från 500-metersloppet än från 100-metersloppet, eller hur? Och det är precis likadant med stress. Ju längre tid du har stressat desto längre tid för återhämtning krävs. Det är därför som sjukskrivningarna blir så långa för personer med utmattningssymptom.

Om alla hade den insikten så skulle förståelsen och acceptansen för korta pauser vara mycket större. Om du lever ett väldigt stressigt liv så är det viktigt att du lägger in korta pauser i ditt liv för att få den återhämtning som du behöver. Gör det till en vana att ta en stund varje dag, minst en kvart med tid för dig själv.

Tidsrörelsen!

För att uppmuntra och inspirera till det här så har jag startat Tidsrörelsen som dels är en inspirationssida på Facebook och en bloggutmaning.

På Facebook-sidan kan du gå in och läsa om hur andra tar sig tid och vad dom gör för att finna vila och återhämtning. Där kan även du som är med i bloggutmaningen gå in och dela med dig av dina inlägg som handlar om Tidsrörelsen.

Bloggutmaningen går till så att du skriver ett inlägg på din blogg där du länkar till Tidsrörelsen på Facebook och till det här inlägget. Skriv gärna i inlägget vad du kallar din tid och fråga dina läsare vad dom kallar sin tid. Vi har sett olika namn som : ”Ingerkväll”, ”Frihetstid”, ”Rockstjärnetid”, ”Lyckotid” mfl. Sedan går du in på Tidsrörelsen på Facebook och delar länken till ditt inlägg. Och när jag sedan ser din länk så kommer jag lägga en länk till din blogg i marginalen till höger här på bloggen där alla som deltar i Tidrörelsen finns länkade. Detta gör jag för att sprida budskapet om hur viktigt det är att ta sin egen tid.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Stress och återhämtning!