Stressigt värre, del 11, Hjärnan! 4 kommentarer


Här kommer lite tankvärd information om vad som händer i hjärnan och hur stress påverkar.

All stress sitter i hjärnan men reaktionerna kan komma var som helst i kroppen.
Vi tar emot 2,4 miljoner intryck/sekund som fångas upp av våra 5 sinnen och sedan filtreras för att passa in i vår världsbild i fomr av generaliseringar, förvrängningar, känslor, värderingar, minnen, uteslutning, beslut mm. vi medvetandegör 5-9 sinnesintryck/sekund.
Stress minskar halten av ämnen som stimulerar tillväxten av nya hjärnceller samt gör hjärnan mindre dynamisk. Stress ökar också förbrukningen av Serotonin och en minskad halt av Serotonin leder till depression.

Ju längre tid du stressar, desto längre tid behöver kroppen och hjärnan för återhämtning.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Stressigt värre, del 11, Hjärnan!

 • Eriiza

  Ja, har haft otroligt många hjärnskakningar och ett par stukningar av olika leder, men aldrig brutit något som jag vårdats för. =)

 • Mochride - mitt hjärtas röst

  Sv: Tack 🙂 Ja, just nu tycker jag i alla fall bättre om bloggplatsen. När jag bestämde mig för att byta blogg bestämde jag mig för att prova nån annanstans också eftersom jag var lite less på blogg.se och jag trivs riktigt bra på bloggplatsen. Det är ganska bra att man inte behöver hålla på med en massa koder och så som på blogg.se

 • Mohammedi

  SV: Superkul att du är med och tävlar!
  Lycka till och ha en bra dag! Det är bara att hålla tummarna nu!

  Gilla inlägget på bloglovin för större chans o vinna!