Stressigt värre, del 3!


Här kommer del 3 i serien om stress. Jag använder ordet stress som ett väldigt brett begrepp och i det ligger allt som  har med bra stress, farlig stress, utbrändhet, utmattningssyndrom och allt runt omkring att göra. Varje dag kommer ett nytt inlägg som behandlar ämnet stress.

Jag  inleder den här serien med att titta på några arbetsrelaterade brister som kan vara  en del av orsaken till att stress uppkommer!

Stressigt värre; Del 3:

* Arbetsmiljön: Buller, tungt arbete, kemiska påfrestningar, fysikaliska påfrestningar, ensidigt arbete, dålig belysning mm är faktorer som påverkar den anställde på olika sätt; det kan ge effekter på inre organ och organsystem dels kan det ge effekter genom obehagsupplevelser som kan ge upphov till oro och stress.

* Oklart: När arbetsuppgifterna inte är klart definierade och det är oklart vem som gör vad så kan det leda till förvirring, osäkerhet, att fler gör samma sak eller att arbetsuppgifter blir ogjorda. Osäkerhet uppstår även när det är oklart om vem som bestämmer vad och varför.

* Otydliga mål: Otydliga eller outtalade mål är vanligt då det brister i kommunikation kan ge effekter som stress och osäkerhet. Likaså om de anställda inte kan instämma i eller fullt ut förstå uttalade mål.

I morgon kommer Del 4 där ni får ta del av ytterligare tre arbetsrelaterade brister.

Tycker du att fler bör ta del av det här så dela det gärna på Facebook nedan eller gilla inlägget på Bloglovin.

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *