Stressigt värre, del 4! 1 kommentar


Här kommer del 4 i en serie om stress. Jag använder ordet stress som ett väldigt brett begrepp och i det ligger allt som  har med bra stress, farlig stress, utbrändhet, utmattningssyndrom och allt runt omkring att göra. Varje dag kommer ett nytt inlägg som behandlar ämnet stress.

Jag inleder den här serien med att titta på några arbetsrelaterade brister som kan vara  en del av orsaken till att stress uppkommer!

Stressigt värre; Del 4:

* Påverkan: När den anställde inte kan påverka – och känna stolthet över – varan eller tjänsten, om man upplever att den inte behövs eller när den anställdes insats är helt anonym och äran tillfaller någon annan, då är det lätt hänt att den anställde känner sig uppgiven, maktlös och utnyttjad. Det är känslor som leder till trötthet och inre stress.

* Fördomar: Fördomar och förutfattade meningar hos arbetsgivare och kollegor kan leda till att olika människor är olika attraktiva på arbetsmarknaden. Det kan avse; ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet. Detta kan leda till ett klimat som är väldigt påfrestande och stressande och i vissa fall kan det även handla om mobbing.

* Strukturomvandling: Detta kan leda till uppsägningar, omplaceringar, förtidspensionering, omskolningar och ofrivilliga utbildningar. Vissa förlorar sina jobb medan andra lever under hot om uppsägning. Det här kan leda till stress; oavsett om det handlar om uppsägning eller omplacering till ett jobb man inte trivs på eller kanske inte har full kompetens för.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Stressigt värre, del 4!