Tacksamhet Rockar fett! 3 kommentarer


Jag har lärt mig att vara tacksam för det lilla, jag kan förundras över små saker som kan tyckas vara självklara som en blommas doft eller det fantastiska i att en humla kan flyga. Jag har skrivit en del om tacksamhet tidigare här på bloggen, bland annat om hur man skriver en tacksamhetsdagbok i inlägget: ”Kåt, Glad och jävligt Tacksam!”
För mig har tacksamhet handlat om att vara tacksam över saker i mitt liv som att jag har tak över huvudet, tacksam över mitt jobb, tacksam över att jag älskar mitt hem och så vidare. Ända tills jag läste ett inlägg på bloggen Framgångsbyrån som handlade om tacksamhet. Inger Eriksson som driver bloggen har under sommaren sommarbloggare som gästbloggar och det här inlägget om tacksamhet skrevs av en kvinna från Australien.

Alison Skate is an Accredited Professional Coach and Registered Psychologist, living in Australia with her husband and two daughters.

Alisons sätt att beskriva tacksamhet var en aha-upplevelse för mig och mitt tidigare begränsade synsätt. Jag älskar Aha-upplevelser för då känner jag att jag lever. Det har hög Rockstjärnestatus för mig. 🙂
Alison skriver bland annat om sin tacksamhet när hennes man var förkyld och smittade henne. Hon var då tacksam över att hennes man hade varit så pass nära henne så att han kunde smitta henne. Visst är det ett underbart förhållningssätt? Istället för att vara grinig för att han smittade henne så var hon tacksam över att deras relation är så bra så han kom så nära henne för att smitta. Hon skriver också om sin dotter som irriterade henne vid något tillfälle och då var Allison tacksam över att hennes dotter var så frisk så att hon kunde vara irriterande.

Att ha förmågan att finna tacksamhet i alla situationer har maxad Rockstjärnestatus!

Jag blir så lycklig när jag läser saker som det här inlägget till exempel och jag förstår att du brinner av iver att få läsa Alisons inlägg på Framgångsbyråns blogg så här är länken: Rich beyond my dreams!

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Tacksamhet Rockar fett!

 • Den nakna coachen

  Jag kan tänka mig att du är en bra lyssnare och ser fram emot att träffas vid tillfälle. Hör gärna av dig nästa gång du ska till Sthlm.

  Kraam

  /Linda

 • Framgångsbyrån STHLM

  Och jag känner så stor glädje och tacksamhet att inspiration, människor, möten, ord mm vandrar vidare mellan människor!
  Tack Cecilia 🙂