Tänk på vad du tänker på! 5 kommentarer


Vad du än tänker (och därför känner) och det du drar till dig stämmer alltid överens.
Och dina tankar är kraftfulla magneter som attraherar liknande tankar.
Tankar attraherar varandra och du attraherar tankarna till dig genom att uppmärksamma dem.
Dom som pratar mest om välstånd, har det, och dom som pratar mest om sjukdom eller fattigdom, har det.

Så, tänk på vad du tänker på!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Tänk på vad du tänker på!

 • Kärvegård Konsult

  Roger, tack så mycket för ditt inlägg. Jag förstår hur du tänker. Jag har aldrig varit i Rio eller Kapstaden men flera av dom som bor där har fötts där och växer upp med de tankar och attityder som omger dom.
  Jag har varit en del i slumområden i Indien däremot. Det bor väldigt många människor där som lever i total fattigdom. Jag har ett fadderbarn i ett slumområde där och har varit runt i olika slumområden tillsammans med den organisation som jobbar där. Dom jobbar väldigt mycket med att lära invånarna om vilka rättigheter dom faktiskt har, trots att dom bor i slumområden.
  De här människorna lever och gör som dom alltid har gjort och det innebär att inte utbilda sig, att låta barnen arbeta när dom har lärt sig prata och gå.
  Tankarna hos invånarna kretsar kring att överleva för dagen, att få skydd mot solen, regnet och under vintern, kylan.
  Tanken att utbilda sig, tjäna mer pengar och kunna ta sig ur sin situation existerar inte utan deras tankar färgas av miljön och omgivningen.

  Slumområden, kåkstäder och liknande är inga nya fenomen och tyvärr kommer de finnas kvar länge än.
  Jag menar inte att dessa människor med "flit" har tänkt sig in i fattigdom. Jag tar ett exempel som min släkt i USA berättade om:

  Gary arbetade som plastikkirurg och var gift med Barbara. De hade två barn och bodde i ett gigantiskt hus med hemhjälp, trädgårdsmästare, nanny mm. Barnen gick i fina privatskolor och allt var frid och fröjd. Tills Barbara ville skiljas. Barbara behöll huset och Gary fick flytta till en liten billig lägenhet för att ha råd att betala underhåll.
  Gary blev deprimerad och började dricka mer och mer. Han mår sämre och sämre och hamnar i en negativ tankespiral. Till slut klarar han inte längre av att sköta sitt jobb och blir arbetslös.
  Han lyckas heller inte få något nytt jobb eftersom han mår så dåligt och dricker allt mer. Till slut blir han av med lägenheten också. Känslan av att vara misslyckad och värdelös dominerar nu hans liv där han bor på gatan.
  Han har inte medvetet valt att tänka sig till detta men det hände ändå och hans tankar om honom själv och hans situation hindrar honom från att göra något konstruktivt och "rycka" upp sig.

  Det blev ett långt svar, Roger, men jag hoppas att det förtydligat hur jag tänker.

 • Linda

  Tankar är viktiga, oavsett tänker jag.
  När jag var riktigt nere i min utmattning, då styrde tankarna mig till det oväntande och ovana.

  När jag läser ditt sätt att hantera din väg tillbaka så skiljer den sig ifrån min, då jag pluggat 100% under min rehabilitering och på så vis har jag inte enkom kunnat/velat fokusera. Däremot fann jag en styrka i att lära mig att hantera min studiestress, prestationer och krav. Inte som att jag är helt åter, men har inte mått såhär bra som jag gör idag någonsin.

  Tror som du sa, att det skulle underlättat om jag bott själv och inte haft ngn att ta hänsyn till – men det är lätt att vara efterklok. Jag är idag sambo men kommer efter examen (tänk några månader framåt)att börja leva mitt liv ensam och bara jag styr min vardag!

  Att förbjuda jantelagen, intressant, låter klokt men undrar huruvida detta i praktiken ter sig 😛

  Ha en riktigt trevlig dag.
  Kul att skrivas å läsa.

  kram

 • Roger Karlsson

  Jag förstår hur du tänker =) , men menar du då att t ex kåkstäderna utanför Rio och Kapstaden, med hundratusentals ofattbart fattiga människor, inte skulle finnas om de människorna inte hade "tänkt" sig in i sin fattigdom?

  Jag är övertygad om att det vi "fyller" oss med påverkar våra tankar, våra ord och våra handlingar…i den ordningen.
  Bibeln säger: Vad hjärtat är fullt av, det talar munnen (Luk 6:45)
  Med det som grund så är det viktigare att tänka på vad man fyller sig med, alltså vad jag läser, lyssnar på och ser på (TV, film osv)och naturligtvis vilka jag umgås med. "Du är vad du äter" helt enkelt..

  De tankemönster som finns hos de människor som bor i kåkstäderna har jag inte ens rätt att bedöma/döma, men jag tror att alla, inklusive dem, kan behöva input, fakta, information som ger möjlighet till nytt perspektiv på dem själva och det liv de lever.
  Ny fakta ger oss möjlighet att välja nya vägar, men först måste man höra (den nya faktan), sen tro, och sen göra.

  Vi som har förutsättningar att inte bara ta hand om våra egna familjer, utan också har överflöd, har ett stort ansvar att ge till dem som inget har, både vad gäller kunskap och mat.

  //R