Tips för att sluta tänka det där du inte vill tänka på


no-987086_1920Du har säkert varit med om att du har tankar som är superjobbiga och som du inte blir av med, hur mycket du än försöker. Det spelar ingen roll hur mycket du säger till dig själv att inte tänka på det där du tänker på som du inte vill tänka på. Till slut blir man nästan galen på de där irriterande tankarna som inte vill försvinna.

Det jobbigaste med de här tankarna, förutom att de inte vill försvinna, är att de får en att må så dåligt för annars skulle man ju inte vilja bli av med dem. Själva innehållet i tankarna spelar inte så stor roll och det brukar ju vara ganska individuellt men det som de alla har gemensamt är just att de skapar negativa känslor och de vill vi ju helst slippa. speciellt med tanke på att lika attraherar lika så vill man ju inte gå omkring och attrahera mer negativa saker att må dåligt över.

Så, hur gör jag då när jag inte kan bli av med de här tankarna som jag mår så dåligt över?

Först vill jag säga hur du INTE ska göra. Det vanligaste när oönskade tankar dyker upp är först att man bara följer med i tankarnas spår vilket leder till att fler liknande tankar kommer sen känner man efter ett tag att man inte mår så bra av tankarna och då börjar man säga till sig själv att: ”Nu ska jag inte tänka på det där jag tänker på som jag inte vill tänka på”. Det som händer när man säger till sig själv att inte tänka på det där man inte vill tänka på är att man fokuserar ännu mer på det man inte vill tänka på och då förstärks de tankarna ännu mer.

Så, det du istället ska göra är att bestämma dig för att inte låta dig svepas med i de känslostormar som följer med tankarna och sen ställer du frågor till dig själv, som    t ex: ”Vilken tanke kan jag tänka nu som får mig att må lite bättre?”, ”Vad skulle göra mig glad just nu?”, ”Vad är det snällaste någon skulle kunna säga till mig just nu?”, ”Vad skulle jag vilja göra, se, höra eller vara just nu?”, ”Hur skulle det kännas att göra det jag älskar nu?”.

Varför är det så effektivt?

Jo, för när du ställer frågor så blir hjärnan distraherad från tankarna för den måste söka efter svaren. Och när hjärnan hittar svaren så börjar nya tankar kring svaret komma upp vilket i sin tur leder till att du attraherar skönare känslor och känner att du börjar må bättre. Och om du fortsätter på det här sättet tills du mår riktigt bra så hamnar du till slut i ett läge där du är mottaglig för att manifestera det du önskat dig.

 

Black December

ball-17173_1920Veckans Godbit nr 2 går i tankarnas tecken. Jag har samlat mina allra bästa tips och skapat en mailserie som heter 365 Dagar PT – Din Guide till Positiva Tankar. Syftet med den guiden är att bryta vanan med negativa, ofruktbara tankar som bara skapar motstånd mot manifestationer för att ersätta den vanan med att tänka positiva, gynnsamma tankar som öppnar upp för välmående och mottaglighet av manifestationer. Jag har också skrivit en e-bok om ämnet där du får lära dig hur våra tankar fungerar, hur de blir till och hur du kan lära dig styra dem. E-boken heter: Bli en stjärna på att tänka! så skapar du tankar som gynnar dig.

Nu under December månad så får du E-boken på köpet när du köper din guide till positivt tänkande så du får alltså 99:- rabatt på ditt köp. Black December gäller exklusivt för dig som prenumererar på mitt nyhetsbrev för att via min uppskattning för att du står ut med mina mail varje vecka. 🙂

Det enda du behöver göra är att gå till webshopen som du hittar HÄR och lägga 365 Dagar PT + Bli en stjärna på att tänka i din varukorg och så skriver du in följande rabattkod innan du betalar:  black  då dras automatiskt 99:- av i kassan och du betalar endast för din guide. Black December gäller t om julafton men ju fortare du kommer igång desto fortare lär du dig att bli av med negativa tankar och känslor.