Två sanningar 10 kommentarer


octopus-951230_1280Hallå alla Härliga!

Gårdagen var helt suverän och bjöd på en hel del överraskningar i form av besök och telefonsamtal vilket var en perfekt start på veckan. Jag älskar måndagar! I och för sig så älskar jag alla dagar men eftersom måndagen är så hatad så känns det extra viktigt att framhäva det. Och man kan väl undra hur det kommer sig att jag kan älska alla dagar och hur jag kan vara så ”j**la” positiv och glad? Och det finns ett väldigt kort svar på det och det är helt enkelt mina tankar. Jag har tagit makten över mina tankar och är inte ett offer för omständigheter eller andra människor. Inte på samma sätt som jag varit en gång i tiden. Nu när jag är den som styr mina tankar så är det också jag som styr mitt liv, helt och hållet. Livet blir så mycket enklare med betydligt färre problem och betydligt fler möjligheter. Jag brukar säga att jag kommit i Lyckomakteriet för jag får sådana ljuvliga Lyckorusningar som far genom kroppen och jag känner hur hela jag strålar av ett fantastiskt leende. Det kanske låter luddigt och väldigt överdrivet men jag ska förklara hur jag menar med hjälp av ett vardagsexempel från mitt liv.

Jag ska berätta för er om min gårdagskväll och genom det visa på två sanningar som rådde då och vilket val jag medvetet gjorde i mina tankar för att få en helt underbar kväll, inte bara för mig utan för hela familjen. När det gäller just positivt tänkande så får jag ofta  mothugg och kritik från folk som menar på att positivt tänkande handlar om att ljuga för sig själv och att det kan vara skadligt med positivt tänkande. Jag är en stor förespråkare av positivt tänkande men jag anser att det fått ett oförtjänt dåligt rykte och det beror helt och hålet på missförstånd och felaktiga slutsatser om vad det egentligen är för något. Okej, så här var min gårdagskväll:

När min man kom hem från jobbet så åt han en macka stående och sen gick han ut och skiftade däck på två bilar. När han var klar med det så gick han in och lagade mat. Under tiden tömde jag diskmaskinen och torktumlaren och sen satt jag vid datorn och jobbade. Maten var klar vid halv åtta så då satte vi oss tillsammans och åt och resten av kvällen tillbringade vi i soffan. Det var ungefär vad vi gjorde i går kväll och här följer två sanningar, en sanning som är negativ och en som är positiv.

masks-833421_1280 (1)Sanning 1:

 • Min man sade inte att han älskar mig
 • Min man gav mig inga komplimanger
 • Min kastade sig inte i min famn när han kom hem

Sanning 2:

 • Min man log mot mig när jag log mot honom
 • Min man är snygg när han ler
 • Jag vet att min man älskar mig

Jag skulle kunna fylla på båda sanningarna men för att det här inlägget inte ska bli så långt så kör vi så här. Alla 6 punkter ovan är sanna men det finns en skillnad. Skillnaden är vilka känslor de olika punkterna skapar inom mig och det är utifrån det jag väljer mitt fokus. Om jag valde att fokusera på Sanning 1 så skulle mitt humör försämras och jag skulle gått omkring här hemma och känt mig oälskad, varit sur och ledsen. Om jag valde att fokusera på Sanning 2 så skulle mitt humör blivit mycket bättre och jag skulle ha känt mig älskad, lycklig och glad. Med tanke på vad jag skrev i början av mitt inlägg så förstår ni att jag valde att fokusera på Sanning 2 och ska jag vara helt ärlig så tänkte jag inte ens på sanning 1 igår kväll.

Och ni kan ju förstå vilken skillnad det blir i energierna här hemma när jag medvetet väljer att fokusera på den sanning som gör mig på bra humör. Det blev många härliga skratt och ömhetsbetygelser igår. Men, jag var endast förmögen att göra det medvetna valet eftersom jag har jobbat så mycket med mina tankar och lärt mig att ta makten över dem. Jag har sedan många år slängt av mig offerkoftan och det är så underbart och härligt. Livet blir så mycket enklare, roligare och härligare när man tar makten över sina tankar och lär sig att på det viset välja sitt fokus. Vill jag fokusera på det som gynnar mig eller på det som stjälper mig? För mig är valet enkelt.

Och det är ju så här i livet att vi har så många sanningar som pågår samtidigt. frågan är ju bara vilken sanning vi väljer att fokusera på, eller hur? Och eftersom livet är tidsbegränsat så tycker jag det är slöseri med tiden att fokusera på någon annan sanning än den som gör mig glad, lycklig nöjd, tillfreds, trygg etc. Det här är något som jag gärna vill lära ut och inspirera andra till och det är därför jag skapat de e-kurser och e-böcker som du finner i min webshop. Allt mitt material är skapat i syfte att underlätta för dig och ge dig verktygen för att skapa det liv du önskar och förtjänar. För visst vill du vara lycklig, glad och tillfreds med ditt liv? Visst vill du känna dig framgångsrik? Visst vill du känna att du är värdefull och att du uträttar något här i livet?

Önskar dig en suverän dag!

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 tankar om “Två sanningar

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, våra tankar är med oss hela tiden och påverkar således alla områden i livet. Och då är det ju så skönt att vi kan styra över våra tankar. 🙂

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, väldigt stor skillnad. När man sätter sig in i hur det fungerar så förstår man hur det kan komma sig att tankarna påverkar så mycket. Om man tittar på följande kedja så blir det lite tydligare: ”Våra tankar skapar våra känslor, våra känslor styr vårt beteende, vårt beteende styr hur vi blir bemötta av omvärlden.”

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, verkligen! Och om man dessutom somnar på väldigt bra humör så blir det ännu enklare att starta dagen i positiv anda. Det handlar bara om att bryta en ovana och ersätta den med en mer gynnsam vana. Väldigt ofta så tänker vi negativt helt i onödan.

   You Rock!!!

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Och när man väl blir medveten om att man själv kan styra över vilket fokus man väljer då börjar det hända roliga grejer. Livet blir mycket enklare och man upptäcker att man plötsligt inte har så många problem längre. Man blir faktiskt både piggare, gladare, lyckligare och mer harmonisk.

   You Rock!!!