Utmana en rädsla, hela berättelsen.


Vi bor  ute på landet vid ett flygfält som används för segelflyg, modellflyg och diverse aktiviteter. Förra fredagen så såg jag att det var aktivitet därute och man hade bland annat satt upp stora Volvo-banderoller så jag trodde att det under helgen kanske skulle vara någon form av testkörning av nya Volvo-bilar eller liknande. Så på fredag eftermiddag sade jag till min mans söner att de skulle sticka dit och kolla vad som hände, med tanke på deras stora bilintresse så borde det vara något som intresserade dem, tänkte jag.

Efter någon timme så kom de hem igen och berättade att man fick provköra Volvos senaste lastbilsmodell som inte ens kommit ut på marknaden ännu. Så min mans äldsta son hade provkört. Wow, vad du är modig sade jag till honom, det skulle jag aldrig våga.
Du förstår, , jag har en konstig rädsla nämligen. Jag är rädd för stora fordon med stora hjul, har alltid tyckt att de är otäcka, väldigt stora och tunga. Och det var den rädslan som gjorde att jag tyckte att Pontus varit så modig som vågade köra en stor lastbil.

Lite senare satt vi i bilen hela familjen, på väg in till stan för att äta födelsedagsmiddag. Och då pratade vi om Pontus provkörning och då sade han till mig att jag borde testa. Neeeej du, sade jag bestämt, det vågar jag absolut inte. Ja, men man ska ju utmana sina rädslor, eller hur? svarade han tillbaka. Och jag får ju erkänna att jag brukar ju faktiskt säga så. Så jag funderade på det och senare på kvällen så hade jag bestämt mig för att köra lastbil på lördagen.

Sagt och gjort, på lördagen så åkte jag, min man och vår 10-åriga dotter till flygfältet för att provköra. Jag hade handsvett, enorma fjärilar i magen, kallsvettades och kände mig allmänt vimsig av nervositeten.
Instruktören frågade mig vilken jag ville köra, de hade 4 stycken, men jag såg ingen skillnad så jag sade att det spelade ingen roll. Då pekade han på en och sade: Den där är  lastad med 20 ton grus så den är tyngre än de andra som är olastade. Jag tänkte bara i bråkdelen av en sekund innan jag bestämde mig för att ta  den som var lastad med 20 ton grus. Ska jag utmana en rädsla så kan jag lika gärna göra det ordentligt, eller hur?

Och, jag säger bara WOW! Vilken upplevelse! Lastbilen var jättelätt att köra med en suverän servo. Det var enklare att styra lastbilen än en vanlig personbil. Helt grymt! Så, lastad med 20 ton grus så körde jag slalom och jag backade in i ett ”garage” gjort av koner utan att välta en enda kon. Fattar du!!! Jag backade in i ett garage med lastbil. Helt grymt gjort av mig!

När jag hoppade ur lastbilen så var jag helt euforisk och kände mig helt fantastisk. Hela jag strålade mot allt och alla. Jag fnittrade och studsade fram som ett litet barn. Jag kände mig helt ostoppbar med världen för mina fötter. Och allt detta bara för att jag kört lastbil i 5-10 minuter. Helt otroligt!

En stund senare i bilen så vände jag mig mot min man och så sade jag: ”Älskling, jag är bäst i hela världen!” Och så kände jag verkligen. Inte att jag var bättre än alla andra för det var inte i jämförelse med någon annan men känslan var att jag var bäst. Och jag visste innan jag bestämde mig att om jag inte tar den här chansen så kommer jag ångra mig resten av livet.

Så vad du än gör, ta chansen när du får den!

Kommer du  ihåg gåvan du fick av mig i nyhetsbrevet? Du behöver inte gå tillbaka till nyhetsbrevet utan du kan gå direkt till webshopen och utnyttja din rabatt på 50%. Skriv in din rabattkod: grattis så dras rabatten direkt i kassan. Kom ihåg att rabatten gäller på allt i butiken.
You Rock!!!