Va? Vad menar du? 3 kommentarer


Här följer ett exempel direkt ur mitt liv på hur positivt tänkande hela tiden utövas i min hjärna. Nedan ser du en konversation som jag och en vän hade för en stund sedan.

Lycka!

Lycka!

Jag: Åh, vad jag längtar till i morgon!

Min vän: Vad händer i morgon?

Jag: Det kommer hända så roliga saker i morgon.

Min vän: Vad kul! Berätta, nu blir jag nyfiken.

Jag: Ja, det blir jättekul! Jag kan berätta i morgon vad som hände.

Min vän: Eh, vad menar du? Varför ska du berätta i morgon? Jag vill ju höra nu.

Jag: Ja, men jag kan ju inte berätta förrän efter att det har hänt.

Min vän: Så du vet alltså inte vilka roliga saker som ska hända i morgon? Hur kan du då veta att det händer roliga saker?

Jag: Eftersom jag inte kan veta vad morgondagen för med sig så kan jag idag välja att det kommer bli en dag att se fram emot. Jag väljer idag att det blir en rolig dag i morgon och tar ut glädjen över det som händer redan idag. På så sätt så blir den här dagen fylld med mer glädje. Jag skulle kunna tänka att det blir en tråkig dag i morgon men det skulle även göra den här dagen tråkig. Och eftersom morgondagen inte har varit så kan jag idag lika gärna ställa in mig på att det kommer bli en helt suverän dag med massor av roliga saker som händer, eller hur? Det är precis lika realistiskt som att idag tänka att morgondagen blir en skitdag. 🙂

Min vän: Jaha, du menar så. Ja, så kan man väl också tänka, antar jag.

Vill du höra mig berätta mer om positivt tänkande så kan du hänga med på det gratis livewebinar jag håller varje söndag. Läs mer om det HÄR.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Va? Vad menar du?