Vad är Positivt tänkande? Egentligen? 2 kommentarer


Alla vet nog vad positiva tankar är och det kan uppfattas som glättigt, lögnaktigt, oäkta osv. Men egentligen så är det inte tankens innehåll som är det viktiga, tankens innehåll och formulering är faktiskt helt oviktig. Det viktiga är viken känsla din tanke skapar inom dig.
Vi tar ett exempel:

Anna vantrivs på sitt jobb och mår från och till ganska dåligt över sin arbetssituation och hon tänker oftast negativt kring sitt jobb. Och då kommer en positivitetskonsult och säger till Anna att hon ska tänka positivt. Den naturliga slutsatsen är då att Anna ska tänka tankar som: *Jag trivs på mitt jobb, *Mitt jobb är tillfredsställande, *Åh, vad roligt det är att jobba!
Så Anna börjar tänka dessa tankar och när hon tänker tanken att hon trivs på sitt jobb så svarar en sur inre röst att: ”Nej, det gör jag inte alls, för igår så hände det och det och den personen sade si och så och chefen gjorde minsann ditten och datten. Och så rullar tankarna igång med olika förklaringar till varför Anna inte alls trivs på sitt jobb. Och med dessa tankar så följer negativa känslor vilket i sin tur föder nya tankar som synkar med dessa känslor och så har Anna satt igång en spiral av negativa tankar fast hon egentligen skulle tänka positivt.

A happy woman

Men hur ska Anna tänka kring sin situation för att det ska bli positivt? Det finns två alternativ som brukar fungera väldigt bra.
1. Att fokusera på saker som inte går att säga emot, t ex: *Jag är tacksam över att jag har ett jobb, *Jag är glad att jag tjänar pengar, *Jag gör ett bra jobb osv.
2. Om alla tankar på jobbet skapar en negativ känsla för Anna så är det bättre att hon för en stund släpper allt fokus på jobbet och istället tänker på saker som gör henne glad och positiv. När Anna sedan har satt igång en ordentligt positiv spiral så kan hon börja tänka lite på jobbet med positiva och konstruktiva tankar vilket då kan ge henne idéer om hur det kan bli bättre på jobbet.

You Rock!!!

Lämna gärna en kommentar med dina egna tankar kring positivt tänkande.

Vill du ha mer inspiration?

Prenumerera på mitt inspirationsbrev HÄR.

Det Rockar även i den HÄR gruppen på FB och på den HÄR sidan.

Vill du se mig föreläsa så klickar du HÄR.

Vill du veta mer om E-böckerna och E-kurserna som får ditt liv att rocka så kan du klicka HÄR. Jag bjussar dig på 100:- på alla E-kurser. Använd rabattkoden:  Rock

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Vad är Positivt tänkande? Egentligen?