Var kommer de här negativa känslorna ifrån?


Som jag skrev i nyhetsbrevet så handlar Veckans Godbit om negativa känslor som vi ofta ”drabbas” av. Vi kan egentligen dela in känslorna i två kategorier, positiva och negativa där de positiva känslorna är de som känns härliga och de negativa känns mindre härliga. De positiva känslorna funderar vi inte så mycket över utan vi njuter av att känna dem och så fortsätter vi med det vi håller på med men när det kommer till de negativa känslorna så händer det ganska mycket inom oss, dels känner vi de här känslorna, sen funderar vi över var de kom ifrån, vi anklagar en annan person eller en yttre omständighet för att vara skyldiga till känslorna och så går vi och maler det inombords, eller så gnäller vi på oss själva för att vi känner de negativa känslorna eller så rättfärdigar vi känslorna på olika sätt.

Så de negativa känslorna tar upp väldigt stor del av vår tid och vi drar verkligen ut på dem genom att tänka så mycket på att vi känner dem och vilka omständigheter de beror på. Det sker aldrig när vi har positiva känslor. Det är inte brukligt att känna en positiv känsla och ställa sig frågorna: Oj, vad beror det här på? Varför känner jag så här? Vems fel är det? Hur kunde han/hon göra så här mot mig? osv. Vi känner den positiva känslan och går sen vidare med våra liv och kan vara närvarande i nuet och det vi för tillfället håller på med. Och det här är ju en av förklaringarna till att negativa känslor tar så mycket energi från oss.

Veckan tips!

Våra känslor är en direkt reaktion från våra tankar. Det är våra tankar som skapar våra känslor.

Nästa gång du känner en negativ känsla ska du ska testa följande:

När du uppfattar den negativa känslan kan du kallt konstatera: ”Jag har skapat den här känslan.”

Det låter kanske lite konstigt men det har flera fördelar med sig, dels så avbryter det dina tankar som ligger till grund för känslan, dels så inser du att det är du som har makten vilket innebär att du kan skapa nya, härligare känslor. Härligt vá?

Nästa steg är att ställa följande fråga till dig själv:

”Hur vill jag känna istället?”

I samma ögonblick som du blir klar över hur du vill känna istället så kommer du börja tänka tankar som skapar den nya känslan. Vill du lära dig mer om tankar och känslor? Klicka HÄR!

Och kom ihåg att det är du som styr över dina tankar och således över dina känslor!

You Rock!!!