Varandet i barandets form! 1 kommentar


Nu under sommaren så pågår en serie inlägg på bloggen där ni läsare själva önskar vad ni vill läsa om på bloggen. Ni önskar och jag skriver.

Vill du också önska? Gör det i en kommentar här på bloggen eller på Facebooksidorna: Klokegård eller Rockstjärnestatus! Du får vara helt anonym! Vill du däremot få en länk till din sajt eller blogg så skriv det så kommer din länk i inlägget där jag besvarar din fråga.

Läsarfrågan:

Vikten av att tillåta sig att bara vara.

Njutning

Rockstjärnans svar!

Min definition av att ”bara vara” är när man bara är utan någon som helst påverkan från omvärlden, då tid och måsten inte styr ditt liv.

Varför ska man bara vara?

Att ta sig tid till att bara vara är ett utmärkt sätt att ladda batterierna och att låta hjärnan få vila upp sig. Att bara vara är också ett väldigt bra sätt att komma i närmare kontakt med sig själv och att lära känna sig själv bättre. Ett sätt att bli mer klar över vem och vad du är och vem eller vem du vill vara. Ett sätt att hitta det som ger dig mest glädje, njutning och återhämtning.

Vår hjärna utsätts idag för en massiv ström av information hela tiden vilket lätt leder till hjärnstress och då är det viktigt att låta hjärnan vila ibland för att undvika koncentrationsproblem, minnesstörningar och svårigheter att fokusera.

Hur gör jag då?

Boka in tid i din kalender, gärna en hel helg, då du lever helt utan klocka, dator, telefon, nyhetstidningar och TV. Har du barn så kan du kanske lämna bort dom över en helg eller ett dygn.

Ägna sedan din tid åt att göra det som du känner mest lust för och här ingår inte städning, tvätt, gräsklippning, laga tak och liknande. Gå upp när du vaknar, ät när du är hungrig, sov när du är trött och bara var. Läs böcker, skriv, lyssna på musik, dansa, ut i naturen, dröm och fantisera, meditera, gör avslappningsövningar och bara ta hand om dig  själv.

 

RockBabe!

Klicka på bilden för mer Rockstjärnestatus!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Varandet i barandets form!

  • ☆ Fru Eriksson

    Mmmmm…Underbart att bara vara 🙂
    DEt har jag lärt mig efter att ha hållt på att ”gå bort” ett antal ggr tyvärr/Kraaaaaaaam