Varför fungerar inte Attraktionslagen? 12 kommentarer


Hallå alla Härliga!

rp_sun3-150x150.jpgJust nu håller jag på och samlar in frågor till mitt nya bokprojekt om Positivt Tänkande. Boken bygger på frågor som jag får från mina läsare och dessa frågor får riktigt långa och uttömmande svar som kommer spräcka alla myter som finns kring ämnet.Har du några frågor kring Positivt Tänkande så får du gärna skriva de i en kommentar nedan eller så kan du maila till mig: cecilia@klokegard.se och alla som skickar frågor till mig kommer få ett ex av boken när den är klar. (Jag sparar kontaktuppgifter till alla som bidragit.)

I ett av mailen jag fått med frågor fanns det även en fråga om Attraktionslagen och eftersom det är många som är nyfikna på den så vill jag här dela med mig av det svar som jag gav.

Fråga:
”Attraktionslagen, det du tänker på skapar du…… jag vet att jag vet att jag vet….men vad hjälper det. En del av min hjärna kan affirmera positivt medans en annan del av hjärnan arbetar med att: Det är ingen idé, det kommer aldrig att gå mm mm. Om jag ska affirmera mitt drömhus till exempel så ser en del av hjärnan ett stort fint hus som jag inreder av hjärtans lust medans en annan del av hjärnan ser hur huset brinner upp och jag förlorar alla mina ägodelar och så hör jag mammas röst som berättar för mig att det var rätt åt mig, aldrig får man vara riktigt glad, så fort man är glad så kommer katastrofen.”

Mitt svar:
”Svaret på varför din manifestation inte kommer finns i din fråga fast jag vet inte om du är medveten om det. Den största missuppfattningen när det gäller Attraktionslagen är just den att du får det du tänker på och att det är det enda som behövs för att få det man vill. Men det du är inne på i din fråga är att trots att du affirmerar positivt och trots att du tänker på det du vill ha så kommer det negativa tankar och känslor. Attraktionslagen säger att lika attraherar lika och det handlar enbart om vibrationer. Allting i vårt universum är uppbyggt av energi som vibrerar på olika våglängder. Ljud, ljus, doft, temperatur etc är vibrationer som vår hjärna tolkar till något greppbart och förståeligt. Så, om vi tar ditt exempel med drömhuset så skapar tanken på att du inreder huset positiva känslor inom dig och du sänder ut de vibrationerna men så tänker du å andra sidan att huset brinner ner och det skapar negativa känslor inom dig och du sänder ut de vibrationerna. Så först skickar du ut vibrationer som attraherar huset och sen skickar du ut vibrationer som stöter bort huset, det är ungefär som om du ska ringa till support/kundtjänst där det alltid är telefonkö och du slår numret, låter en signal gå fram och sen lägger du på, du slår numret, låter det gå fram en signal och så lägger du på och så håller du på så om och om igen och undrar varför ingen svarar.

Så för att manifestera ditt drömhus måste din vibration till största delen vara den som de positiva tankarna/känslorna skapar. Och det som talar om för dig vilken vibration du har är dina känslor, om du tänker på huset men känner dig frustrerad, irriterad, arg, ledsen så sänder du ut de vibrationerna och då får du manifestationer som motsvarar de vibrationerna/känslorna. Så, det effektivaste sättet att manifestera något är att vara uppmärksam på dina känslor för de säger dig om du är på väg mot eller från det du önskar. Om tanken på något du önskar skapar negativa känslor inom dig för att det påminner dig om att du inte har det du önskar så är du för detaljerad i dina tankar. Backa då några steg och tänk mer allmänna tankar kring din önska eller tänk på något helt annat som skapar positivare känslor inom dig och sen när du har positiva känslor så kan du börja tänka på din önskan igen och fortsätta med det tills du känner negativa känslor igen och då lämnar du de tankarna och tänker sådana som skapar positiva tankar istället.”

rp_Thinkstarnew1-218x300.jpgVill du lära dig mer om hur våra tankar fungerar och hur du gör för att tänka positivt så att du kan använda attraktionslagen så rekommenderar jag min E-bok: ”Bli en stjärna på att tänka!”. Det roliga med den boken är att den är inte skriven som en instruktionsbok i Attraktionslagen men läsare av boken som är väl insatta i hur Attraktionslagen fungerar har sagt att boken är en rejäl lektion i Attraktionslagen vilket jag ser som ett väldigt gott betyg för när jag skrev boken så visste jag ingenting om attraktionslagen. Du kan läsa mer om boken HÄR.

För fler besökare till din blogg så rekommenderar jag Besökstoppen nedan:
Besökstoppen

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “Varför fungerar inte Attraktionslagen?

 • Pernilla

  Det här så intressant. Jag känner att min tumme nog klickar på knappen däruppe. Den ska bara sammarbeta med hjärnan och göra det. Skojar…!
  Bu, så dåligt.
  En e-bok kan jag lyssna till medan jag jobbar. Den boken måsta jag helt enkelt igenom. Tack!
  /P

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Ja, det är väldigt intressant och när man komme runderfund med om hur det fungerar så har man väldigt stor nytta av det och kommer uppleva stora förändringar i sitt liv.

   Vad roligt att du vill läsa min bok men det är ingen ljudbok utan det är en bok som du läser antingen på skärmen eller skriver ut och läser på papper.

   Önskar dig en suverän fredag!

   You Rock!!!

 • Comsi Comsa

  Älskar jämförelsen med support/kundtjänst som var klockren. 🙂
  Det är ju precis så det är, gör vi som vi alltid har gjort så blir det som det alltid har varit. Skickar vi ut en stark känsla av något så kommer den åter till oss i någon form….
  När jag satt på tåget för snart ett år sedan så hade jag ställt min resväska i facket där man kan ställa sina resväskor, jag tänkte (kände) att den skulle försvinna, känslan var så stark så stark. Jag gick förbi väskan när jag skulle hämta kaffe eller gå till toa flera gånger, väskan stod kvar varje gång. Sista gången efter närmare sex timmar tänkte jag, nu hämtar jag väskan och lyfter upp den ovanför sätet där jag satt, men när jag kom fram till bagagefacket var resväskan borta. Nu var detta kanske ingen positiv händelse i mångas tycke, men för mig var det faktiskt det men det är en annan historia… 🙂

  Kramen ♥

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Det är så bra att använda liknelser för att förklara saker som kan vara krångliga att förklara. 🙂
   Precis, när vi gör som vi alltid har gjort så får vi samma resultat som vi alltid har fått. Och som du skriver, det handlar om känslan som vi skickar ut.
   Väldigt bra exempel med resväskan men jag blir ju lite nyfiken på att få veta på vilket vis det var positivt för dig. Hade du en styckad kropp i väskan? 😉

   You Rock!!!

    • Klokegård Inläggsförfattare

     Min fantasi sätts igång, det kanske ledde till att du träffade en helt fantastisk person, det kanske låg en exakt likadan väska där som innehöll en miljon kronor. Mmmm, vilken spänning du bygger upp här. 🙂

     You Rock!!!

 • Sussi

  Fantastisk jämförelse med att ringa supporten – trycka ett – lägger på! Älskar allt vad har med attraktionslagen och positivt tänkande att göra. Får liksom aldrig nog och det har blivit som min religion. Jag är frälst! 😀 Härligt att alltid läsa dina inspirerande inlägg.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Jag har nu studerat attraktionslagen i lite mer än ett år för att verkligen lära mig ordentligt hur den fungerar och jag måste säga att jag är också frälst. 🙂

   Tack!

   You Rock!!!

 • Sandora

  Vad jag har märkt med attraktionslagen, för mig själv, är att det fungerar bäst när jag inte tänker alls. När jag låter allt vara som det är, för annars kommer ju dom där negativa tankarna på automatik. 😛 För man typ…pressar sig själv till att tänka positiv, och vad händer då? Spänning i kroppen —> negativa tankar.

  • Klokegård Inläggsförfattare

   Helt rätt taktik, Sandora. Så länge man inte kan tänka på det önskade utan att få negativa känslor så är det lika bra att fokusera sina tankar på sådant som gör en glad, eller att man bara gör saker som man gillar.

   You Rock!!!