Varför fungerar inte negativa tankar? 2 kommentarer


Varför är det så  bra att tänka negativa tankar? Varför fungerar inte negativa tankar? Det måste ju finnas något som är bra med negativa tankar för annars skulle ju inte så många ägna sig åt det, eller hur? Jag får väldigt ofta invändningar när jag skriver om positivt tänkande och en av de vanligaste invändningarna låter så här: ……

Häng med så ska jag berätta mer!

En av de vanligaste invändningarna är alltså följande: ”Jo, det kanske fungerar för andra men min situation är så speciell så det behövs andra saker än att bara tänka positivt.” Sorry att jag spräcker din illusion men din situation är inte unik, och för att spräcka din illusion ännu mer så kan jag också säga att situationen i sig är helt oviktig. (Va, det var det värsta jag hört!!!.) Lugn, jag ska förklara hur jag menar. Och ni som har haft kontakt med mig vet ju att jag är en väldigt snäll och förstående människa. 😉

Ej bitter

(Haha, kunde inte låta bli att skämta lite genom att lägga in den här bilden)

Okej, så vad menar jag då med att din situation är helt oviktig? Jo, det är så att oavsett vilken situationen än är så för den med sig olika saker som är gemensamt för alla människor. Så, okej, situationen kanske är speciell men eftersom den är oviktig så spelar det ingen roll hur unik den är för det är inte det som är grejen. (Nähä, men kom till saken då!)

Ja, just det! Jag skulle ju berätta vad det är som är det viktiga. Ja, det som är det viktiga är det som inte är unikt eller speciellt för just dig utan som är gemensamt för oss alla. (Tjat, tjat, tjat) Ja, jag ska komma till saken. Jag vill bara försöka få klarhet i att själva situationen faktiskt inte spelar någon roll. (Har förstått det nu, kan du komma vidare nu då?)

Ja, du vill alltså veta vad som är det viktiga? Och vad det är som är gemensamt för oss alla? Det som gör att din situation inte är så speciell? Okej, det som är det viktiga är det som händer inom dig. Dina tankar, din inre dialog och dina känslor kring situationen för det är det som förvärrar, förlänger och intensifierar din situation. (Nej, det köper jag inte, jag kan ju inte styra min omgivning, heller?) Nej, det kan du inte, men du kan styra din uppfattning om den och det gör du med hjälp av dina tankar.

Jag ska inte bli så långrandig i det här inlägget men jag ska förklara lite hur jag menar kring negativa tankar. (Långrandig har du varit från början.) Negativa tankar för med sig vissa konsekvenser som helt enkelt sabbar för oss och här följer en lista på några av de konsekvenser det kan föra med sig att tänka negativt:

* Negativa känslor såsom: Hopplöshet, nedstämdhet, irritation, dåligt humör, kort stubin, modfälldhet, oro, tvivel, osäkerhet, uppgivenhet, rädsla, ilska, deppighet, ledsamhet, värdelös, misslyckad etc

* Påverkar din förmåga till handling på grund av: apati, initiativlöshet, sämre fokus, sämre koncentrationsförmåga, får inga idéer, hög stressnivå etc

* Du påverkas också negativt då du: får sämre självkänsla, sämre självförtroende, tappar tron på dig själv och din förmåga, tappar tillit till dig själv och din omgivning etc

* Din hälsa försämras över tid eftersom: stressnivån ökar, det är vanligt att kost och motion missköts, spänningar i kroppens muskulatur, försämrat blodflöde till viktiga organ, sämre syreupptagning då man förändrar sitt andningsmönster etc

Och eftersom du har lite innanför pannbenet så förstår du att de konsekvenser som negativt tänkande ger inte gynnar dig eller din situation på något sätt. Hamnar du i en negativ tankespiral så förvärras din situation och du har skapat en ond cirkel.

Efter att ha läst det här så förstår jag om du vill lära dig att tänka positivt, eller hur? (Ja, det är klart att jag vill.) Då ska jag ge dig några tips om var du hittar mer info om det här.

Mer om hur du skapar positiva tankar:

* Jag har skrivit ett helt gäng blogginlägg där du hittar mer tips. Och du hittar blogginläggen genom att klicka HÄR.

* På min YouTube-kanal så hittar du klipp där jag berättar om hur våra tankar fungerar och där jag ger tips för hur du kan förändra dina tankar. Du hittar kanalen HÄR.

* Jag har också en härlig mailserie som är helt gratis och den handlar om positiva tankar. Du hittar den genom att klicka HÄR!

* Och slutligen, vill du verkligen lära dig positivt tänkande, så hittar du det allra bästa genom att klicka HÄR.

Vill du hjälpa mig? Min mission är att sprida och öka kunskapen om vad positivt tänkande faktiskt är för något och hur det fungerar. Jag vill inspirera andra människor till att bjuda in livsglädjen i sina liv igen. Och för att göra det så vill jag nå så många som möjligt så jag skulle bli fenomenalfantastiskt glad om du vill lämna en liten kommentar + att klicka på delaknapparna här nedan för att dina vänner och deras vänner ska få lite inspiration.

Jag älskar er alla och med mina ord till dig så följer värme och respekt för den du är och den du önskar att du var.

You Rock!!!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Varför fungerar inte negativa tankar?

    • Klokegård Inläggsförfattare

      Helt sant Sandra! Det gäller att öva och öva för att till slut bli mer positiv helt automatiskt och då får vi det lättare att hantera motgångar och de blir heller inte så utdragna. 🙂