Varför ska du skratta? 5 kommentarer


Foto by Karvegard

Det har publicerats över tusen vetenskapliga artiklar de senaste 30 åren om humor och skratt. Vetenskapliga studier visar att humor och skratt har en positiv inverkan på välmåendet och hälsan. Det finns även en vetenskaplig tidskrift som bara publicerar artiklar inom det området, Humor – International Journal of Humor Research. Alla vet att man mår bra av att skratta men bara för att påminna er så kommer här en lista på de positiva effekter som studier  har visat.


Positiva effekter på din hälsa:

* Inre jogging: ett gott skratt sätter fart på hjärta, lungor och nervsystemet. Eftersom skratt leder till olika muskelvibrationer som i sin tur leder till en djup avslappning.


* Skratt minskar stress.


* Skratt ger starkare immunförsvar.

* Stärka den kreativa problemlösningsförmågan.


* Stärker den mentala flexibiliteten.


* Underlätta det sociala umgänget.


* Bygger upp Vi-känslan.


* Skyddar mot stress.


* Underlätta inlärning.


* Förbättra anställdas effektivitet.


* Motverka utbrändhet.


* Minska depressioner.


* Kan bidra till att minska olika former av missbruk.


* Har en smärtstillande effekt.


* Kan reducera rädsla.

Camilla Photography

Det här var svaret på frågan; Varför ska du skratta? Och med facit i hand kan jag nu fråga; varför skrattar du inte oftare?


Ha nu en riktigt Rolig helg, titta på roliga filmer, läs roliga historier och roliga böcker! Och, skratta, skratta, skratta med varandra. 


Gör denna helg till en härlig skratthelg!

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Varför ska du skratta?

 • Catarina

  Så sant 🙂 Att skratta är viktigare och hälsosammare än man tror dessutom har man ju mycket roligare och mår bättre! Tack för ett inspirerande inlägg!

  När jag är på trist humör brukar jag kika in på http://www.youtube.com och titta på American funniest homevideos" där folk drattar på ändan, skakar på ketchupflaskan och kikar ner i flaskhalsen o undrar varför det inte kommer nått och så *ploff* mm Funkar varje gång! Man blir på gott humör! Likaså att leka med en hund/katt eller med ett barn.
  Ha det gott!

 • Mags Romantiska Smycken

  Hej Cecilia

  Så klokt, Tack för denna boken, också.
  Hinner inte med att läsa alla dina kloka inlägg.

  Kram Maggan

 • Joanna

  svar: aww blir helt rörd.
  Ska skriva om dig lovar måste bara komma på nått bra och har ont i huvudet haft de i en vecka nu tror jag måste gå och kolla min syn tror jag+ att jag fick 3 "jobb" i kväll jag inte räknat med men de kommer lovar kram