Veckans Godbit! Vad är Positivt Tänkande och hur fungerar det?


flower-953381_1920

Vad är positivt tänkande och hur fungerar det? 

Vad är positiva tankar? Hur vet jag om mina tankar är positiva och om de hjälper mig eller inte?
Det är väldigt viktiga och vanliga frågor som många ställer. Och för att dra nytta av kraften i positiva tankar så är det viktigt att förstå vad positivt tänkande är och hur det fungerar.

Att förstå positivt tänkande

Man kan säga att positivt tänkande är ett sätt att tänka som gynnar dig och som har en omedelbar positiv påverkan på ditt liv.
Mer specifikt kan du se positivt tänkande som en resurs som:

Hjälper dig uppnå det du vill
Säg till exempel att du är sorgsen, bedrövad, nedstämd eller deppad men du vill vara glad och lycklig, då kan den positiva tanken: ”Jag har förmågan att bli lycklig” hjälpa dig att blir gladare.

Hur då?
* När du tänker: ”Jag har förmågan att bli lycklig” och du tror på det så blir du automatiskt mer självsäker och tror på dig själv och dina förmågor.

* Du blir också mer motiverad till handling för att uppnå med glädje eftersom du tror att du kan uppnå det.

* Resultatet blir att du når större framgång med att bli gladare och att du blir lyckligare snabbare och lättare på grund av de positiva effekterna av denna tanke.

Hjälper dig att må bättre
Om vi fortsätter med exemplet ovan, om du känner dig sorgsen, bedrövad, nedstämd eller deppad, så hjälper den positiva tanken ” Jag har förmågan att bli lycklig” dig att må bättre.

Hur då?

*När du tänker ”Jag har förmågan att bli lycklig”, och du tror på det så känner du dig starkare, mer kraftfull och mer kapabel och bara det får dig att må bättre.

*Du får också större tilltro till dig själv och dina förmågor vilket leder till en ökad känsla av egenvärde och ett ökat inre lugn eftersom du känner att du kan göra något åt din situation.

*Bara genom att acceptera och tänka den positiva tanken: ”Jag har förmågan att bli lycklig”, så börjar du må bättre. Även om tanken inte gör dig lycklig på en gång så har den i alla fall fått dig i rätt riktning och du kan känna en viss lättnad.

Är användbar och omedelbart förbättrar ditt liv.
I samma ögonblick som du accepterar och tror på den positiva tanken ” Jag har förmågan att bli lycklig”, så har den redan hjälpt dig att må bättre och känna dig gladare.

Det är viktigt att du är medveten om att:
*Den här typen av positiva tankar är användbara för dig eftersom de tjänar ett väldigt gott syfte, vilket är att se till att du blir gladare och mår bättre.

*Den positiva effekten av en positiv tanke är omedelbar för att i samma ögonblick som du tänker tanken så påverkar den dig på flera sätt.

*När du betänker hur positiva tankar förbättrar ditt liv så inser du att det är förnuftigt att medvetet tänka positiva tankar då det är för ditt eget bästa.

De fördelar som positiva tankar för med sig ger dig en användbar nytta i din vardag. Det är det som skiljer positiva tankar från oanvändbara tankar som till exempel de negativa tankarna som inte hjälper dig alls.

Positivt tänkande är användbart, inte ”rätt”.

De allra vanligaste anledningarna till att tänka mer positivt är att det hjälper dig att vara lyckligare, mer trygg i dig själv, mer nöjd och mer framgångsrik.

De övergripande kännetecknen hos positivt tänkande är att det är användbart och att det förbättrar ditt liv avsevärt. Det betyder inte att positivt tänkande är ”rätt” och att andra typer av tankar är ”fel”, bara att positiva tankar är de mest användbara.

Är glaset halvfullt eller halvtomt?
För att förstå det bättre så tar vi det klassiska exemplet med att se på glaset som antingen halvfullt eller halvtomt. Hur man än väljer att se på det så finns det inget rätt eller fel.
Däremot, om du väljer att se glaset som halvfullt så skapar det en mer positiv känsla som gör att du känner dig gladare än om du väljer att se glaset som halvtomt, vilket ger dig en mer negativ känsla.
Det här exemplet visar alltså att det är mer användbart med ett positivt tänkande.

Positivt tänkande är vettigt
Så om vi ser på exemplet med glaset så är det vettigt att se det som halvfullt om du vill vara positiv.
När allt kommer omkring så är det ett mer användbart och fördelaktigt sätt att tänka. Så, även om det inte är rätt så är det helt klart ett bättre sätt att tänka.
Exemplet ovan visar själva essensen av vad positivt tänkande handlar om: att identifiera acceptabla, giltiga sätt att tänka som är gynnsamma och fördelaktiga och därför smartare och bättre på alla sätt.

Vanliga frågor om positivt tänkande

Vad är en positiv attityd?
Det finns många olika sätt att beskriva positivt tänkande, som exempel: ha en positiv mental attityd, ha positiva föreställningar, ha ett positivt fokus, ha positiva förväntningar, tänka/prata positivt om sig själv och så vidare.

Man kan säga att alla dessa beskrivningar egentligen betyder samma sak. Det spelar ingen roll vad du kallar det för alla former av positivt tänkande som man pratar om har en sak gemensamt: det är ett sätt att tänka som förbättrar ditt liv. Och resultatet är alltid detsamma: ju mer du tänker positivt, oavsett omständigheterna, desto bättre blir du på att tänka positivt och desto bättre blir ditt liv.

Hur vet jag om en tanke är positiv?
Man kan tro att det är själva innehållet och formuleringen på en tanke som avgör om den är positiv eller inte men det är en vanlig missuppfattning. Huruvida en tanke är positiv eller inte är ganska individuellt och baseras på vad du har för erfarenheter, värderingsgrunder, attityd etc. Tack och lov så är det dock väldigt enkelt för dig att avgöra om en tanke är positiv och det kan du avgöra i samma stund som du tänker en tanke. Om du upplever en positiv känsla när du tänker en tanke så är det en positiv tanke. Så enkelt är det!

Hur lång tid tar det att bli en positivt tänkande person?
Så när du bestämt dig för att börja tänka positivt kanske du undrar hur lång tid det tar innan du ser resultat för att det fungerar och att det faktiskt gynnar dig.
Det här är den roligaste frågan att besvara för i samma ögonblick som du ersätter en negativ tanke med en positiv tanke så fungerar det. Du får alltså direktrespons på att du tänker en positiv tanke och behöver inte vänta i månader, veckor eller ens timmar.

Hur märker du att det fungerar då?
Det absolut första du märker är att du får en mer positiv känsla, att du mår lite bättre och känner dig lite gladare. Du kommer också att känna dig lite piggare eftersom positiva tankar ger energi till skillnad från negativa tankar som är riktiga energitjuvar.

Det absolut bästa sättet att förstå kraften i positivt tänkande är helt enkelt att prova och se vad som händer. Du har ingenting att förlora och allt att vinna på det.

 

Hur vet jag om mina tankar är gynnsamma för mig?
Att tänka positivt innebär att du tänker på ett för dig gynnsamt sätt, och för att avgöra det så kan du ställa dig själv följande 3 frågor:

*Hjälper den här tanken mig att uppnå något jag vill ha eller uppnå?

*Hjälper den här tanken mig att må bättre?

*Är den här tanken gynnsam och kan den på något sätt förbättra mitt liv?

Svarar du nej på alla tre så är det dags att hitta en mer positiv tanke.

Fungerar verkligen positivt tänkande?
Kan positivt tänkande förbättra ditt liv? Eller är positivt tänkande bara en myt?

Svaret är att positivt tänkande är väldigt effektivt förutsatt att du förstår vad det är, hur det gynnar dig och hur du gör. Om du inte har de förutsättningarna så är det troligaste att du inte är en person som tänker positivt. Och om du inte tänker positivt så kommer det heller inte att fungera.

Tyvärr så är det ett vanligt dilemma att positivt tänkande beskrivs och diskuteras ganska vagt, svävande och otydligt så att man inte riktigt förstår vad det är för något eller varför det skulle vara mer gynnsamt att tänka positivt istället för att tänka negativt.
Bristen på förståelse för vad positivt tänkande är är den vanligaste orsaken till att många är skeptiska till positivt tänkande. Det låter för enkelt för att fungera.
Efter att ha läst det här så har du nu fått förståelse för en av de vanligaste missuppfattningarna om hur positivt tänkande fungerar. Och med den förståelsen och genom att öva varje dag så kommer du märka hur det fungerar och att det fungerar.


 Vill du lära dig mer om hur du attraherar in ditt drömliv med hjälp av attraktionslagen så kommer jag köra 6 onlinekurser med start den 30 juli. Det blir galna rabatter och du kan läsa mer i evenemanget på Facebook som du hittar HÄR.  Är du företagare och vill få ditt företag att blomstra med hjälp av Attraktionslagen så startar jag en onlinekurs i Augusti och du kan läsa mer om den HÄR.