Veckans Rockstjärna!!!!! 27 Juli! Bloggmaraton, Inlägg 38 av 48! 2 kommentarer


Veckans Rockstjärna!!!

 

Någon som har hög Rockstjärnestatus den här veckan Är……Ewa!!!!! som vet att höja rösten och kräva sin rätt.  Förutom Ewa´s härliga Rockstjärneberättelse här nedan så är hon en Rockstjärna framför stafflit. Hennes målningar är helt underbara och berättar om den humor, glädje, livsglädje och ödmjukhet som Ewa besitter. Jag har haft äran att få ta del av Ewa´s Rockstjärnestatus i natt, hon har hela tiden funnits där och kommenterat och peppat mig i mitt bloggmaraton vilket har ökat min Rockstjärnestatus i natt. Stort tack Ewa för att du är den du är!

Innan ni får läsa Ewa´s berättelse så vill jag visa några av Ewas underbara målningar och vill ni se fler så rekommenderar jag hennes Facebooksida: Galleri Aquarelle! så gå dit och gilla sidan så får du njuta av de fantastiska målningarna!

 

 

 

 

 

Här är Ewas Rockstjärneberättelse!

Jag ligger på avdelning 39 sal 6, ortopeden.
Jag har precis fått en dos morfin, så jag börjar slappna av i kroppen igen… In kommer det en äldre läkare, rocken slänger lite kring benen, han tittar till på min sänggranne, en ung man som ska omopereras efter en felaktighet i förra benoperationen..
Han stannar till och skakar till lite på huvudet. Visst ja det var en kvinna, muttrar han.
Han stannar vid min säng, ja en bra bit bort från mej. Han tittar inte på mej utan en bit ovanför hårfästet. ”Jaha’, och här var det bra”? – ” Det beror på hur man ser det?” sa jag lite frågande. ”Ja, du är ju mycket bättre nu”, hörde jag. ”Jaa, jag får ju morfin var fjärde timma så då känns det ju bättre..!?”
– ”jaha, hrmm.. ja ja, men i alla fall, ryggen har du ju opererat två gånger, så den kan vi inte göra nåt åt i alla fall..”
Nu var han på väg bort ur salen..
I mitt huvud VISSTE jag: Om han går ut genom den dörren så blir jag invalid!!
Jag ropade skarpt: ”Kom tillbaka!”
Han tvärvände, och tittade oförstående på mej…
”Nuuu går duuu ner och hämtar en läkare som undersöker mej, hjälper mej och ser till att jag jäävlar i mej får den hjälp jag ska ha, och det nuuu!!!”
Han drar efter andan, får ett djupt veck i pannan.. och försvinner ut, utan ett ord.
Jag hör hur det kluckar från den andra sängen.. ”Hoppsan, du har ton hör jag” sa de unge mannen.
Själv satt jag som förlamad med saliven sipprande från mungipan och ögon som stelt stirrade ut i en tom sal.——- Efter exakt en timme kommer det in en läkare, en ung vacker läkare. Hans ögon är stora och bruna, han drar fram en stol, tar min hand i sin, och säger. ”Nu börjar vi från början”…
Och preciis så blir det!!! Smärtklinik KBT Medicin.. Med andra ord. Min ensamhet i detta är över för alltid.!!! Jag kommer att få allt en människa kan begära från sjukvården…
Så olika kan en yrkesroll tolkas:
Men för en ”passionär” som höjde rösten mot överheten den här gången, är lyckan total..

 
Ewa kommer ha en länk till sin blogg en vecka framöver i högra kolumnen, hon får också ”100 Rockstjärnetips”, min Autograf, äran plus ett brev på posten.

 

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Veckans Rockstjärna!!!!! 27 Juli! Bloggmaraton, Inlägg 38 av 48!

 • The Spectacular Life ღ

  Tack Ceciilia för att du delar detta och ETT ÄNNU STÖRRE TACK till Ewa för att du vill dela med ig av din story.

  Du är en sann rockstjärna och för mig är du en förebild! 😉

  Du skall bara veta hur långt du har kommit och hur inspirerad jag blir av dig!

  Jämför dig inte med andra! Du är den bästa du du kan vara!

  Kramar Anna

 • Ewa Pihl GalleriAquarelle ewa_pihl@hotmail.com

  Åh, Cecilia, du veet hur känslig jag är. Nu droppar tårarna över bredden och ner på tangentbordet. Men det går väl inte sönder för det..
  Det är ju glädjetårar… Vet inte, men det känns som om jag vunnit högsta vinsten i Sverigelotterier.!!
  Jag hör till dom som aldrig vinner på lotteri annars!!
  Och har inte ens tänkt att jag kommer i näärheten av dina "Rockstjärneberättelser" ..Jag tycker att det finns så många Uuurduktiga tjejer som ligger såå långt före mej. Så det här var en JÄTTESTOR överraskning för mej. Och jag känner mej såå hedrad.!!!
  När jag ser texten i bild, nu, så ser jag att det var en jädra tur "att sinnet rann på passionären".. ha-ha.. Han ska i alla fall ha en eloge för att han hämtade en ny läkare! Undrar va han sa..? jag får nog ALDRIG läsa den journalen!! ha-ha-ha..
  MEN ni som vill är natuurligtvis sååå Hjärtans välkomna!! in till mej, jag ska ta emot er med stor värme och personlighet!! hi-hi-hi.. Ska se om jag kan hitta på nåt kul under veckan då. Kanske en utlottning på nån lita'tavl… ja den som leever får se….kram o Tack så hemskt mycket!!!! Hoppas du som jag fått ny geist till klockan sex i kväll!!! Kram Kära Cecilia o lycka till med resten…. Heng meee….