Vilken färg har den?


För mig som bor på landet, 8 km utanför stan och helt utan kollektivtrafik så innebär bilen en stor frihet. Och ibland så händer det ju att det är dags att byta bil och det är lika kul varje gång att se hur olika vi tänker, jag och min man.

Min man är utbildad fordonsmekaniker men har under åren utvecklat sina kunskaper till att innefatta andra fordon förutom vanliga personbilar. Han har byggt rallycrossbilar till Fords Svenska Rallycrossteam, varit chefsmekaniker hos Henning Sohlberg vars bil min man har byggt. Han har även mekat åt Petter Sohlberg och varit med och byggt hans Rallycrossbil och nu senast på Svenska Rallyt så mekade han åt Rallylegenden Stig Blomkvist.

Så när det då kommer till att köpa bil så låter jag min man sköta det mesta men jag kan ju inte låta bli att vilja ha ett litet ord med i saken. Ni kan ju förstå vad min man tittar efter när han ska köpa bil, han är ju helt fokuserad på skick, plåt och annat sådant där som ska vara viktigt. Och kommer min man hem och säger att han tittat på en bil så blir min absolut första fråga alltid densamma: ”Vad är det för färg?”. Jag frågar inte efter märke, årsmodell, pris eller andra sådana saker som kanske kan tyckas viktiga, utan det är just färgen som är A och O för mig. Det finns vissa färger som jag absolut inte kan tänka mig på en bil och då spelar det ingen roll för mig hur bra bilen är i övrigt. En färg som jag gillar väldigt mycket är röd. Som på bilen nedan. Visst är den söt?

Mazda

 

Just den här bilen hittade jag hos Mårtenssons Bil och jag föll för den för den är så söt. Fast nu när jag ska bli mormor till Tvillingar så kanske det istället är läge att leta efter en kombi så jag får plats med barnvagnen.

Min man blir dock lika förundrad varje gång över min iver när det gäller att få veta vilken färg bilen har. Vilka kriterier är viktiga för dig när du ska köpa bil?

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *