Vilken härlig historia! 5 kommentarer


Här kommer ett fantastiskt gästinlägg från Åsa Sönnerfors! hennes berättelse berörde mig och fyllde mig med hopp. Så vad väntar ni på? Skrolla ner och läs!

Innan 30
När jag var 16 blev jag gravid med mitt första barn. Jag läste första året på gymnasiet och hade inte planerat att bli mamma än.. Så klart så blev mitt val att behålla barnet ifrågasatt av många även om min närmaste familj alltid har stöttat mig. Hur ska det gå var den stora frågan . Nu började resan på riktigt! När jag fått Julia och satt med henne i min lägenhet som jag just skaffat började jag fundera över vad jag ville i livet.
Det här kom jag fram till att innan jag fyllt 30 ska jag;
Ha en bra utbildning
Ha fått mina barn
Ha ett bra arbete och en god inkomst
Ha hus
Vara i ett hälsosamt och givande förhållande
Ordningen har ingen större betydelse 😉
I augusti fyllde jag 30 år och tittar tillbaka på min resa så här långt. Jag kan med stolthet säga att jag uppfyllt mina mål!
När jag satt där i lägenheten, ensamstående mamma och 16 år, bestämde jag mig för att jag skulle ge allt för att lyckas uppnå mina mål. Jag fortsatte mina studier på gymnasiet. Efter gymnasiet arbetade jag som undersköterska, träffade en man och gifte mig och skaffade ett barn till, skiljde mig och började studera till Sjuksköterska. Då var jag 22… Träffade en man, flyttade till Stockholm, pendlade tillbaka till skolan i Eskilstuna och blev färdig sjuksköterska… Arbetade som sjuksköterska, skaffade mitt tredje barn och studerade pedagogik. Köpte hus, bestämde mig för att jag skulle bli chef och blev det, läste juridik och ledarskap och sen blev jag 30….
Vad vill jag säga med det här? Att vi har själva ansvar för våra liv och för att vi ska nå dit vi vill. Att våga ta för sig av livet och ha mål, stora som små. Vi kan inte skylla våra liv på någon annan eller lägga över ansvaret på någon annan. Ta tag i saker, låt det inte vänta. Reflektera över vem du är och vad du gör och framförallt vad vill du göra! Lyssna till dig själv och din kropp, bestäm sedan vad som är en bra nivå för dig. I Sverige har vi den berömda Jantelagen som du så klart inte ska lyssna till, våga vara anti Jante!
Jag vill Citera Jonas Gardell
”När jag var liten kunde jag trolla. Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet, färdas obegränsat i tid och rum, jag hade makten att förvandla världen eller skapa en ny. När jag var liten kunde jag trolla. Det var innan de lärde mig att jag inte kunde”
Låt aldrig någon lära dig att du inte kan. Du kan trolla!
Att vara 16 år och ensamstående mamma är inte lätt, men vem har sagt att livet är eller ska vara lätt. Vänd svårigheter till möjligheter och fundera över vem du skulle vara utan dina svårigheter. Se på livet utifrån de möjligheter som finns, begränsningarna finns bara i ditt huvud!
Innan 40 ska jag bla;
Ha skrivit min magister
Startat mitt egna företag (är på gång)
Ha sett mer av världen
Jag önskar dig all lycka och framgång i livet.
Åsa Sönnerfors
Jag tvivlar inte en sekund på att Åsa kommer klara det hon föresatt sig.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Vilken härlig historia!

 • Ewa Pihl,GalleriAquarelle

  Inspirerande Girl!!
  Tack för att du delade den med oss!! Jag har inte haft samma "driv", men det skulle nog varit bra, när jag tänker på det…

  Pihlan

 • Kärvegård Konsult

  Åsa, med en sådan inspirerande berättelse så är du självklart välkommen att "låna" min blogg! Det är jag som ska tacka som fått äran att dela med mig av den på min blogg!

  Tack Åsa!

 • Åsa Sönnerfors

  Vilken respons! Roligt att få dela med sig. Tack Cecilia för att jag fick låna din blogg för en stund 🙂

  Åsa Sönnerfors

 • Huskatt

  En sån resa kräver en rejäl dos av jävlarannama och det är det tyvärr inte alla som har.
  Jag tycker du kan vara riktigt stolt över dig själv, du fixade din "resa" trots motgångar på ett utmärkt sätt!
  Ett GRATTIS och fortsätt så !