Vilken känsla lämnar du? 5 kommentarer


Jag ska berätta om min gårdag som visade sig ha Rockstjärnestatus, helt oväntat. Jag gick till min familjeläkare med en böld som satt på insidan av låret. Den gjorde fruktansvärt ont och har plågat mig sedan i torsdags. Och stor var den också så jag kände mig inte i toppform, direkt.
Läkaren förslog att han skulle bedöva, skära upp och tömma vilket lät väldigt härligt. Men när det visade sig att jag hade 76 i snabbsänka så ville läkaren att jag skulle åka in till akutkirurgen. Så med en remiss dit så bar det iväg och jag såg framför mig flera timmar av smärtsam väntan i ett väntrum. Men, så fort jag kom in på akuten så kom en sköterska och tog mina papper och efter 10 minuter var jag installerad i ett eget rum.
Och här börjar Rockstjärnestatusen, den undersköterska som skjutsade runt mig i sängen var helt fantastisk. Vilken underbar humor, och han använde den också. Min dotter och jag skrattade hela tiden åt hans skämt.
Sedan kom två kirurger och bedövade mig, skar upp mig och grävde runt. Och så använde dom lite ”kreativ sjukvård” genom att använda ett finger från en gummihandske som dränage. Så nu har jag ett gummifinger fastsytt på insidan av låret. Hm. Bölden var visst någon cysta amorosa eller så. Min medicinska latin har aldrig blivit uppdaterad. 🙂

Den här härliga undersköterskan var sedan den som lade om mitt sår och han var helt fantastisk, jag är övertygad om att han får folk friskare genom att få dom att skratta.
När jag sedan kom hem såg jag en bild av honom i tidningen vilket jag berättade för min man som läste om den här undersköterskan. Sedan frågade han mig om jag var säker på att det var samma person. Ja, svarade jag funderande. Då berättade min man att killen är operasångare och har gått långt i TV-programmet Talang.

Bild från: Lingman.se

Det hade varit kul om han satt igång att sjunga också.

Med det här vill jag dels förklara varför det varit lite tyst på bloggen och varför jag inte har kommenterat. Men jag vill också berätta att Rockstjärnestatus går att hitta överallt omkring oss. Så sätt på dig dina spanarglasögon och leta Rockstjärnestatus.
Och så vill jag även säga att den här mannens sätt att vara verkligen påverkade både mig och min dotter väldigt positivt. Så tänk på hur ditt sätt och beteende påverkar andra. Hur vill du påverka andra? Vilken känsla vill du att människor har efter att ha träffat dig?

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Vilken känsla lämnar du?

 • Anonymous

  Mötte en underbart omhändertagande och trevlig läkare på akuten en gång….. Han sa: Vi har dygnet runt öppet…. liksom OK/Q8… Mår man dåligt är det bara att ringa…. Önskar att de som svarar i tel när man är sjuk har samma inställning… Men de har de ju inte, tror inte han vet om det….. =(

 • Linda Ekenskog

  Mina tankar går direkt till alla de små nyckelstunder i mitt liv, där någons lilla ordval eller vänliga handling varit livsförändrande. Hur vi är och vilka ord vi väljer kan påverka så mycket, för som ringar på vattnet sprids de sedan vidare.

 • Anonymous

  Vad härlogt 🙂

  "jag är övertygad om att han får folk friskare genom att få dom att skratta".
  Detta påminner mig om en film som jag såg för många år sen "Patch Adams" En fantastisk underbar film " en läkare som inte liknar, uppför sig eller tänker som någon annan läkare du mött.

  Patch menar att humor är den bästa medicinen och att han är villig att göra nästan vad som helst för att få sina patienter att skratta – även om det sätter hans karriär på spel.

  Patch Adams bygger på en sann historia och kombinerar en skrattkrampsframkallande humor med en inspirerande historia som överstiger traditionell komedi".

  Det finns många exempel på människor som genom ett bra bemötande och glada rrevliga människor runt om sig som blivit friska på oförklarigt sätt el om inte annat blivit symtomfria feån sina sjukdomar

  Så skratta länge och ofta 🙂