10 morgonvanor som gör dig mer framgångsrik och produktiv.


10 morgonvanor som gör dig mer framgångsrik och produktiv
klocka1 Vakna tidigt
Det finns en mängd fördelar för de som är morgonpigga. De får bättre sömn, tenderar att äta färre kalorier, och är mindre benägna att bli deprimerade.
Morgonpigga är mer produktiva och har tid för motion, frukost och andra positiva aktiviteter som läsning, reflektion och tid med familjen.
Börja med att gå upp fem minuter tidigare varje dag under den första veckan. Ställ in alarmet  några minuter tillbaka i veckan tills du når den tid som är optimal för dig att vakna.
Vatten2 Börja med ett glas vatten på morgonen
Att dricka ett stort glas vatten direkt när du vaknar har många hälsofördelar. Det renar din kropp och förbättrar magens förmåga att ta upp näring.
Ett friskt matsmältningssystem ger en vacker hy eftersom vatten avlägsnar toxiner från blodet. Dricksvatten förbättrar också skapandet av nya blodkroppar och muskelceller och hjälper dig att gå ner i vikt.
Innan du går till sängs på kvällen så ställer du ett glas vatten vid din säng och när larmet tjuter så dricker du vattnet innan du går ur sängen.
Bädda3 Bädda sängen
Om du bäddar din säng varje morgon så har du gjort den första uppgiften för dagen. Det ger dig en liten känsla av stolthet och det kommer att uppmuntra dig att göra nästa uppgift och nästa och nästa. Att bädda din säng kommer också att förstärka det faktum att små saker i livet materia.Så i slutet av dagen är det många uppgifter som har slutförts som en följd av detta.
4. Sätt 3-4 dagliga mål
Att sätta 3-4 mål för din dag direkt på morgonen ger riktmärken för dagen vilket ökar din produktivitet. Det hjälper dig också att skapa specifika uppgifter att göra för att nå dina större månatliga eller kvartalsvisa mål.
Tre-fyra mål är ett bra antal eftersom de kan fördelas med lagom mellanrum under dagen. Du kan göra två före lunch och två på eftermiddagen eller ett på morgonen, ett mitt på dagen och ett på eftermiddagen.
Tre-fyra mål är inte överväldigande – det är realistiskt. Om du avslutar dem tidigt så kan du alltid göra fler.
5. Ät frukost med din familj
Forskning visar att när man äter frukost tillsammans med familjen så har det en positiv inverkan på hälsan hos familjemedlemmarna och särskilt hos ungdomar.
En studie som utförts vid Universitetet i Minnesota visade att när man äter frukost tillsammans med familjen så ökar det livskvaliteten, ger bättre kostvanor och minskar risken för övervikt. Det förbättrar också relationerna i familjen med en gemensam frukost då ni är tillsammans och har möjlighet att kommunicera.
6 Gör dina svåraste/tråkigaste mål först
Mark Twain sade: ” Ät en levande groda som start på morgonen och inget värre kommer att hända dig resten av dagen.”
Du behöver inte äta en groda men att göra de tyngsta och tråkigaste uppgifterna och/eller målen tidigt på dagen ger dig energi för resten av dagen. Att skjuta upp saker skapar ångest och får dig att må dåligt.
7 Motionera tidigt
Det kan kännas trögt att motionera tidigt på morgonen men forskning visar att personer som tränar på morgonen har lättare att hålla fast vid sina träningsmål än de som väntar med träningen till senare.
Dessutom ökar morgonträning de positiva effekterna som motion har på ditt hjärta och det hjälper kroppen att bränna kalorier snabbare och mer effektivt under hela dagen.
8 Använd timer
Att använda en timer som du ställer in när du jobbar med ett projekt eller mål ökar effektivt din produktivitet.
Timern motiverar dig att arbeta effektivare och mer fokuserat. Och eftersom du vet att du får paus när timern ringer så avbryter du inte titt som tätt för att ta småpauser.
Timermodellen kallas för Pomodorotekniken som utvecklats av Francesco Cirillo i slutet av 1980-talet och går ut på att du arbetar i tidsintervall om 25 minuter som är åtskilda av korta pauser. Metoden bygger på tanken att täta pauser förbättrar den mentala förmågan.
9 Ta bort distraktioner
Skarpt fokus är grundstenen i produktivitet och framgång. Att vara omgiven av många distraktioner gör det nästan omöjligt att fokusera på det vi jobbar med.
Distraktioner påverkar minne, prestanda och förmågan att fokusera så det gäller att minimera dessa så att du effektivt kan slutföra dina uppgifter med tillfredsställelse.
10. Separera dina uppgifter
Att göra en sak i taget ökar din produktivitet. Det är viktigt att du planerar och prioriterar dina uppgifter under dagen så att du vet vad du ska göra och när.
Det ger dig ökad kreativitet och mental skärpa samt minskad trötthet, förhalning och stress. Det är viktigt att du efter varje uppgift tar en paus för att ladda om mellan uppgifterna.
Att utveckla dessa morgonvanor blir livsförändrande. Med tiden kommer du att märka att du får mer gjort, du känner dig mer avslappnad och fokuserad och du känner dig gladare och mer motiverad i största allmänhet.
Om du vill börja skapa dessa morgonvanor kan du välja att börja med en vana i taget. Arbeta med den nya vanan i sex till åtta veckor tills det går automatiskt och sedan påbörjar du nästa vana.

Vill du lära dig attrahera dina önskningar med Attraktionslagen? Kolla då in det HÄR.

You Rock!!!