15 verktyg!


Jag har skapat ett verktyg som heter 365 dagar PT, (PT=Positivt Tänkande) som är ett suveränt verktyg för dig som har bestämt dig för att medvetet attrahera det du önskar i ditt liv. Du som läst om attraktionslagen vet hur viktigt det är att förändra de tankemönster som skapar motstånd inom dig, de tankemönster som skapar negativa känslor. Många säger att de försöker tänka positivt men att de faller in i gamla tankar hela tiden så det här verktyget är utformat för att ge dig en daglig påminnelse så att du håller dig på banan och inte faller tillbaka i dina gamla negativa tankemönster.

StjärnmejselOch här får du ta del av 15 av de verktyg som 365 dagar PT innehåller.

Dag 2

När vi är vana vid att ha negativa tankar så tenderar vi att se omgivningen genom negativa glasögon vilket bland annat leder till att vi hittar fel och brister hos personer i vår omgivning. Så här kommer en kort övning för dig.

Negativa tankar om andra personer:
När du märker att du tänker negativt om en annan person så hejda dig själv, avbryt den tanken så fort du blir medveten om den. Iaktta sedan denna person och leta efter något positivt hos den personen. Det kan vara en snygg frisyr, ett härligt skratt, en snygg tröja, att personen är duktig på något osv. Du kommer garanterat kunna hitta något positivt hos den här personen. Ta det positiva som du hittade och fokusera på det och inget annat hos
den här personen.

Det här är en väldigt nyttig övning som du med fördel kan använda jämt och på alla människor du möter. Nöt in den här övningen så blir den till slut en naturlig del i ditt tänkande.

Dag 3!

Negativt tänkande har många negativa konsekvenser i våra liv och en av dem är att du får sämre självkänsla. Så här kommer en övning som du med fördel kan göra varje dag.
Kom ihåg att du är helt fantastisk!
När du vaknar på morgonen så ska du tänka ut ett positivt ord som beskriver dig själv. Låt det ordet vara ditt fokusord under dagen. Ordet ska kännas trovärdigt och sant för dig och det ska skapa en bra känsla inom dig. Det kan vara en egenskap, något du är bra på, något du är stolt över etc. Det viktigaste är att ordet skapar en bra känsla inom dig och att du upprepar det många gånger under dagen.
Det här är en väldigt nyttig övning som du med fördel kan använda varje dag som ett steg i att förbättra din självkänsla.

Dag 4!

FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS! FOKUS!
Ja, jag tjatar men det gör även dina negativa tankar och fokus hjälper dig att styra från negativa tankar till positiva.

Ett effektivt sätt att styra undan från negativa tankar är att fokusera på något positivt. Så leta hela tiden inom dig efter en tanke som skapar en skön känsla hos dig och FOKUSERA på den tanken.
Kom ihåg!
Det är du som styr dina tankar!

Dag 9!

Är det sant och viktigt?
Iakttag dina tankar idag och när du upptäcker en negativ tanke ska du ställa dig själv följande 2 frågor:
1. Är den här tanken helt sann?
2. Tillför den här tanken något gott i mitt liv?
Du har förmågan att le, !!!

Dag 10!

Sug på karamellen!
När du upplever positiva känslor som glädje, lycka, inspiration, eufori, kärlek, tacksamhet etc så ska du passa på att suga riktigt länge på de känslorna. Gör gärna små glädjehopp och älta det som skapat känslorna inom dig. Det förlänger och förstärker de positiva känslorna som du har.
Berätta gärna för så många som möjligt hur glad du är och varför du är så glad. Skriv ner det, prata in det och tänk på det så ofta som möjligt för att riktigt pränta in det i din hjärna.
Du har förmågan att njuta, !!!

Dag 12!

Vad är det roligaste du varit med om?
Skriv ner alla roliga saker du varit med om i ditt liv. Du kommer säkert inte ihåg alla saker på en gång så bär med dig listan och en penna så att du de närmaste dagarna kan skriva ner allt du kommer på. Bär sedan den här listan med dig jämt så att du kan ta fram den och läsa lite roliga saker när du känner dig lite låg.
Du har förmågan att minnas roliga saker, !!!

Dag 13!

Att bryta negativa tankebanor är en vanesak och kan kännas lite ovant i början. Då kan det vara bra att fokusera lite på de positiva tankar som du faktiskt redan har.

Vad har jag tänkt idag?
En rolig kvällsövning där du sätter dig med papper och penna och skriver ner alla positiva tankar som du kan komma på att du tänkt under dagen som varit. Sådana positiva tankar som kommit helt spontant utan medveten ansträngning från din sida.
Du har förmågan att tänka positivt, !!!

Dag 15!

Från jag vill inte till jag vill!
Ett bra sätt att vända negativa tankar är att fokusera på det du vill istället för på det du inte vill så varje gång du upplever något som du inte vill eller när du oroar dig för något som du inte vill uppleva så ställ den här frågan till dig själv.
1. Så, vad vill jag istället?
Du har förmågan att älska, !!!

Dag 16!

För att bryta gamla invanda tankemönster som inte gynnar dig så är det viktigt att du medvetet bestämmer vilket tankefokus du vill ha.
Så, vad ska dina tankar kretsa kring idag?

Dag 17!

Skapa en glädjelista!
Alla har vi saker som gör oss glada men det är inte alltid vi kommer ihåg de när vi behöver
de. Därför är det bra att skapa en lista där du skriver ner aktiviteter, minnen, tankar, platser, musik, filmer mm som du vet får dig på bra humör. Den listan tar du sedan fram när du känner att du halkat ner på din humörstege och så gör du saker din lista för att bli på bättre humör. Det får dig automatiskt att tänka mer positiva tankar.

Dag 18!

Vad ser du fram emot?

Att ha något att se fram emot skapar glädje och förväntan. Att göra en annan människa glad är också något som skapar glädje och positiva känslor och tankar hos oss. Så då är det en bra kombo att slå ihop dessa två, eller hur?Bestäm dig för att du inom 3 dagar ska göra en trevlig överraskning för någon som du bryr dig om. Använd de kommande dagarna till att planera överraskningen. Den kan vara hur stor eller hur liten som helst och din ”ursäkt” för att bjuda på den här överraskningen kan vara för att tacka personen, visa din uppskattning, visa din kärlek etc.

Dag 19!

Väldigt kraftfullt!
Som jag skrivit tidigare så är det väldigt effektivt att ställa frågor tlll sig själv. Det ökar vår
medvetenhet och stärker vårt tankefokus på det vi önskar. Frågor är också ett väldigt bra sätt att hålla hjärnan sysselsatt med annat än att per automatik tänka negativa tankar. Det finns en fråga som jag har märkt sticker ut lite mer än andra frågor för den skapar samtidigt så härliga känslor inombords. Den skapar känslan av förväntan, nyfikenhet, glädje, barnslig förtjusning och lite fjärilar i magen.
Det här är en fråga som inte har något direkt svar utan man kan se det som en retorisk fråga och du kan ställa den till dig själov flera gånger om dagen.
Frågan!
Hur kan den här dagen bli bättre?

Dag 75

Med start idag så kommer du varje dag under 7 dagar få ett ord som du helst ska undvika att använda.

Ord 1

1. Inte. Jag har nämnt ordet inte tidigare. Hjärnan ”tänker” i bilder och ordet inte är inte applicerbart till en bild. Berätta istället för hjärnan vad du egentligen vill ha. Vara lugn och trygg istället för att inte vara rätt. Vara glad och nöjd istället för att inte vara irriterad. Pröva dig fram men hjärnans fokus styr dig.

I morgon kommer nästa ord!

Då var det dags för Dag 139!

När det gäller en sak så är du bäst i hela världen! Du är bäst i hela världen på att vara du, det finns ingen annan som gör det så bra som du.
Men vet du hur bra du egentligen är? Känner du till dina styrkor och svagheter? Är du medveten om hur mycket du kan och vad du kan?

Den här övningen går ut på att ta reda på vad du faktiskt kan och är bra på. Det är inte säkert att du kommer på allt vid samma tillfälle så ha din lista tillgänglig så du kan fortsätta fylla i när det dyker upp nya saker i dina tankar.

* Börja med att skriva ner alla utbildningar som du har på alla nivåer, oavsett om det är universitetsstudier eller en studiecirkel.
* Skriv sedan ner allt du lärt dig på annat sätt till exempel genom arbetet, sådant du läst dig till eller lärt dig på egen hand, språk du har lärt genom att resa, sådant du lärt dig genom trial and error osv.

Grattis! Du har nu tagit ännu ett steg mot att finna Rockstjärnan inom Dig!
Nu har du en bra överblick över vad du kan och att du faktiskt kan något.

Då var det dags för Dag 167!
Det är så vanligt att vi har fokus på det vi inte har, är, gör eller vill. Det märks tydligt när man ställer frågor och även om man frågar efter vad folk har, är, gör eller vill så får man ändå svar som talar om vad dom inte har, är, gör eller vill. Fråga: ”Vad vill du jobba med?”Svar: ”Jag vill i alla fall inte bli kontorist.”Fråga: ”Vem går ut med soporna?”Svar: ”Inte jag.”Vårt fokus bestämmer till stor del hur vårt humör är och om vi fokuserar på allt det vi inte har, är, gör eller vill så påverkar det vårt humör i en negativ riktning. Men om vi i stället fokuserar på allt det bra och fantastiska som vi har, är, gör eller vill så påverkar det vårt humör i en positiv riktning och gör oss även mer mottagliga att ta emot mer av det som vi faktiskt vill ha i våra liv. Så hur är ditt fokus idag?
Läs mer om verktyget HÄR.