4 suveräna punkter som sammanfattar Attraktionslagen


Jag ser livet mer och mer som ett äventyr för faktum är att vi vet egentligen väldigt lite om vad morgondagen bär med sig. Vissa saker vet vi som att vi kommer äta, vi kommer dricka, vi kommer gå på toaletten, vi kommer öppna ögonen och vi kommer möta dagen. Men utöver det så är det egentligen väldigt lite vi vet och som jag ser det så  är det där miraklerna kommer in. Egentligen är hela livet ett enda stor mirakel och det är så underbart att få ta del av det.

Jag låter kanske äckligt positiv och jag vet att det finns de som blir provocerade av min positiva attityd men jag har faktiskt inte alltid varit så här positiv. Jag har varit en expert på att tänka negativt och vältra mig i superjobbiga känslor. Jag har varit en riktig surkäring iklädd världens mest välstickade offerkofta och egentligen är det konstigt att jag idag är så positiv som jag är eftersom de negativa tankefårorna var så välgjutna i min hjärna. Jag har haft ett liv med många motgångar som började redan i barndomen då jag växte upp i en dysfunktionell familj med en alkoholiserad far och det förekom även en del våld i hemmet. Sen växte jag upp och levde med en man som misshandlade mig både fysiskt och psykiskt och så några män som bara misshandlade mig psykiskt. Jag har blivit våldtagen, mordhotad, utsatt för psykisk tortyr, trakasserad och änka vid 25 år så att jag har tänkt negativt i mitt liv är inte så svårt att förstå. Det svåra att förstå är nog hur jag har kunnat vända allting så att jag blivit så här livsglad och positiv.

Nu skulle ju inte det här inlägget handla om mig själv men jag känner att om jag lyckades vända hela min värld med hjälp av mina tankar så klarar de flesta av det, eller vad tror du? Mina egna erfarenheter tillsammans med min utbildning till Beteendevetare har lärt mig mycket om vår hjärna och våra tankar och det har gjort att jag inte bara kunnat hjälpa mig själv utan även en massa andra människor och  idag tänkte jag dela med mig av 4 punkter som jag ser som det allra viktigaste för att kunna förändra sina tankar och kunna manifestera det du önskar med Attraktionslagen på ett medvetet sätt.

När jag började studera Attraktionslagen för lite mer än 8 år sedan så insåg jag att det som jag lärt ut under flera år var Attraktionslagen även fast jag inte visste om det. Jag använde dock inte ordet Attraktionslagen utan jag kallade det för Positivt Tänkande och Tankens kraft men innehållet var detsamma vilket fascinerade mig. Som ni förstod av inledningen så har jag haft en hel del tankefel att jobba med under åren vilket har lett till att jag lärt mig väldigt mycket vilket i sin tur har resulterat i ett helt gäng tekniker och verktyg för att lyckas förändra sina tankar och här får du 4 punkter som hjälper dig förstå Attraktionslagen.

  • Man kan enkelt säga att för att manifestera det man önskar med Attraktionslagen så behöver man bara se till att vara glad och lycklig. Det är faktiskt inte svårare än så och ändå så blir just det enkla det svåra. Det som gör attraktionslagen så krånglig är att den fungerar motsatt mot vad vi har lärt oss sedan barnsben. Vi har lärt oss att när man får det där man vill ha så blir man lycklig och om man inte får det där man vill ha så blir man olycklig. Nu pratar jag inte bara om materiella saker utan om livet i stort. När vi inte får som vi vill så är vi olyckliga och när vi  får som vi vill så kan vi bli lyckliga. Men attraktionslagen fungerar precis tvärtom, när vi är lyckliga så attraherar vi ännu mer som gör oss lyckliga. Och om vi är olyckliga så attraherar vi ännu mer som gör oss olyckliga. Attraktionslagen fungerar alltid för alla och den lägger inte in någon värdering utan ser bara till att lika attraherar lika. Attraktionslagen säger inte: ”Oj, är du på dåligt humör, lilla vän? Här ska du få något som gör dig på bättre humör.” Nej, attraktionslagen säger: ”Är du på dåligt humör? Här får du mer som gör dig på dåligt humör.”

 

  • Hur ska jag kunna vara lycklig när jag inte har det jag vill ha? Det här kan verka lite knivigt och tro mig, jag har brottats mycket med den frågan. Vi kan ta pengar som exempel för det är mätbart och något som de flesta känner igen sig i. De flesta har någon gång i livet stått helt utan pengar och haft panik över att inte kunna betala räkningar och köpa mat. Du har säkert läst att för att kunna attrahera det du önskar så ska du leva som om du redan har det du önskar. Men hur ska jag kunna leva som om jag har pengar som jag inte har? Jag kan ju inte stå där i kassa på Konsum och låtsas att jag har pengar när jag inte har det, eller hur? Jag kan inte gå och köpa ny bil och nya kläder med pengar som jag inte har och det skulle jag göra om jag hade pengar så hur ska jag kunna leva som om jag hade pengar när jag inte har det? En väldigt viktig fråga som har ett härligt klurigt svar. När vi uppmanas att leva som om vi har det vi önskar så betyder det helt enkelt att vi ska känna som om vi hade de där pengarna, det betyder alltså inte att vi ska shoppa upp pengar som vi inte har. Så tänk dig att du har de pengar du önskar, hur skulle du känna dig då? Vilka känslor skulle de pengarna ge dig? Skulle du känna dig fri, trygg, självsäker, rak i ryggen, lycklig, glad? När du kommit på vilka känslor du skulle ha om du hade de där pengarna så skriver du ner dem och sen funderar du över vilka situationer i livet som också får dig att känna dessa känslor. Och varje gång du sen känner ångest när du tänker på pengar så skiftar du istället fokus till de saker som ger dig samma känslor som pengarna skulle göra. Se till att du känner de här känslorna så ofta som möjligt för då är du mottaglig för pengarna. Och så här gör du med allt du önskar i ditt liv, ta reda på vilka känslor du kommer ha när du attraherat det du önskar och sen ser du till att känna de känslorna så ofta som möjligt så märker du att du börjar attrahera mer av det du önskar.

 

  • Det här är den viktigaste punkten och den handlar om våra tankar och våra känslor. Både tankar och känslor är manifestationer och om du börjar tänka en tanke så manifesteras snart fler tankar i samma spår. Med samma spår så menar jag tankar som skapar likadana känslor som den första tanken. Våra tankar skapar våra känslor så vi kan väldigt enkelt styra våra känslor. Tänk dig en vattenkran, om du vrider lite grand så rinner det bara lite vatten och du kan snabbt stoppa flödet men vrider du på kranen för fullt så tar det längre tid att stoppa flödet för du måste vrida flera varv på kranen och det är likadant med våra tankar. Säg att du börjar tänka en tanke som är väldigt jobbig och får dig att må dåligt, om du stoppar den direkt så är det mycket enklare än om du låter tanken få spinna vidare så att fler liknande tankar manifesteras. Till slut är det som att du vridit på kranen för fullt och det är väldigt svårt att stoppa tankarna som bara forsar fram. Nu har vi ofta en massa tankar som är så invanda så vi inte märker att de snurrar igång utan vi märker istället att vi är på dåligt humör, deppade, sura, irriterade, har ångest etc och det känns som om tankarna går på autopilot och lever ett eget liv. Vi brukar kalla det för omedvetna tankar och då verkar det ju omöjligt att göra något åt dessa tankar. Men, det fina i kråksången är att innehållet i tankarna inte spelar någon roll för även om du inte är medveten om vad du tänker så är du mycket väl medveten om vad du känner. Så dina känslor talar om för dig vilken typ av tankar du har och när du känner att du är allt annat än glad så är det bara att du skiftar ditt fokus till något som får dig på bättre humör och det här är väldigt enkelt att göra när det bara droppar ur kranen. När du har öppnat kranen för fullt så är det svårare och ibland faktiskt omöjligt och då finns det bara två saker att göra, det ena är att meditera fast det kan också vara lite svårt ibland och då är det bara en sak som fungerar och det är att lägga sig och sova en stund. När du sover så stannar tankeverksamheten upp och när du vaknar igen så kan du se till att du fokuserar på något som gör dig på bra humör, här gör dock många det misstaget att det en stund efter det att de vaknat sätter igång och fokuserar på det som skapar negativa känslor och tankar. Ofta får det oss att känna oss ansvarstagande om vi fokuserar på vår dåliga ekonomi t ex. Det vore ju hemskt om jag gick omkring och var glad när jag inte har pengar till mat, eller hur? Men eftersom du läser det här så har du inte svält ihjäl än så länge vilket vi kan tolka som att det alltid har löst sig till slut. Du har alltid fått ihop till mat på ett eller annat sätt. Men jag lovar att om du istället fokuserar på det som fungerar bra i ditt liv så kommer det som fungerar mindre bra att lösa sig på sätt som du aldrig hade kunnat räkna ut. Så har du en urusel ekonomi men en fantastisk kärleksrelation så fokusera så mycket som möjligt på kärleken för då kommer du ändra vibration och bli mer mottaglig för det du önskar. Så, kort och gott: ”Se till så att du är glad och lycklig större delen av din vakna tid”.

 

  • För att du ska få nya resultat så krävs det att du förändrar dina tankar och tänker mer tankar som ger dig glädje. Men jag vet att många upplever det som svårt att förändra sina tankar och det är inte så konstigt med tanke på att de tankefel vi går omkring med oftast är sådana som vi burit med oss i många, många år så att de blivit så djupt rotade att de går per automatik. Många tror också här att man måste plocka fram varje tanke och reda ut vad den beror på men det är inte nödvändigt. Det enda du behöver vara uppmärksam på är hur du mår och är du glad så är dina tankar på rätt spår och är du inte glad så behöver du skifta fokus. Det här gäller förstås inte om du är mitt i ett trauma och t ex bär sorg för någon närstående som avlidit eller om du har råkat ut för något väldigt traumatiskt. Jag menar inte att man ska klistra en smiley över jobbiga känslor för de fyller också sin funktion. Men faktum är att vi går omkring med så mycket negativa tankar och känslor helt i onödan, vi gör det bara av gammal vana liksom. Jag skulle kunna gå omkring och må väldigt dåligt eftersom jag upplevt våldtäkter, misshandel osv men jag har valt att släppa allt det där. Jag har rett ut det inom mig och sen valt att inte låta det färga resten av mitt liv utan jag har valt att leva ett liv i glädje istället och det kan du också göra genom att välja ditt fokus. Vill du fokusera på att du har minus på kontot eller vill du fokusera på att du har så snygga gardiner i köket? Så, när du väljer dina tankar ska du välja de tankar som ger dig mest glädje för det är den snabbaste vägen till dina manifestationer.

Vill du lära dig attrahera in dina önskningar så kan du läsa mer genom att klicka HÄR.