5 minuter om dagen till nya tankar


I samma ögonblick som du förändrar hur du tänker kring dig själv och yttre omständigheter så kommer både du och dina yttre omständigheter att börja förändras. Ditt liv ser idag ut som det gör på grund av de tankar som du har haft och som du har. Det som krävs är alltså att du förändrar dina tankar vilket du gör genom att programmera om din hjärna. Här kommer en övning i fyra steg som endast tar 5 minuter att genomföra. Syftet med den här övningen är att komma i kontakt med ditt undermedvetna och programmera det med din önskan. Boka in 5 minuter varje dag i din kalender. det ska vara en tid då du får vara för dig själv i lugn och ro vilket inte blir så svårt eftersom det bara handlar om 5 minuter. Gör den här övningen varje dag och du kommer snart att se resultat.

 

  1. Sätt dig bekvämt och slut ögonen. ”Titta” snett uppåt som om du skulle titta mellan dina ögonbryn och lyssna till din andning.. Fokusera din uppmärksamhet på att ta djupa, långsamma andetag och hör hur du andas in och hur du andas ut. Känn hur avslappnad du blir. Ta 5 långsamma djupa andetag, det tar ca 45 sekunder. Det här är en väldigt effektiv avslappningsmetod som försätter din hjärna i ett avslappnat alfatillstånd. Nu är det dags att gå vidare till nästa steg.
  2. Återskapa ett minne från ett tillfälle i ditt liv då du var fantastiskt lycklig. Återupplev den händelsen och känn de känslor som du kände då, hör ljud, känns lukter och njut av den upplevelsen. När du nu minns den händelsen så skapas de känslorna inom dig och du mår väldigt bra och känner di lycklig så då är det dags för steg 3.
  3. Skapa nu en bild av det du önskar uppnå och se inom dig att det redan har hänt. Vill du ha en partner så se dig själv gå hand i hand med en fantastisk partner, vill du ha ett jobb så se dig själv på den arbetsplatsen, vill du klara en tenta så se framför dig hur glad du blir när du får godkänt, se hur du berättar för andra om att du klarat dig och njut av känslan, vill du ha pengar så se hur du har massor med pengar, att du kör din drömbil, går nerför gatan i dina nyinköpta kläder, vill du köpa ett hus så se dig själv i det hus du önskar, se hur du och din familj bor där. Blanda in så många sinnen som möjligt för då blir intrycket på hjärnan starkare så ”hör” ljud, ”känn” dofter, ”se” bilder, ”känn” struktur på ytor. Fyll i alla detaljer kring det du önskar. Och så var det dags för det sista steget.
  4. När du öppnar dina ögon ska du säga högt till dig själv följande ord: Jag tillåter nu mig själv att ha ……….., fyll i det du önskar dig, låt det ske, det är redan gjort. Det här enkla uttalandet affirmerar din önskan och sen släpper du den. Varför släppa den? Annars kommer du älta din önskan och det är som att säga att du inte tror på att det kommer ske och så lägger du också fokus på att det inte har skett.