Bli en stjärna på att tänka negativt! 1 kommentar


Vi fortsätter här serien om hur du sabbar ditt liv! Denna gång handlar det om hur du sabbar för dig själv genom att bli en mästare på att tänka negativt.

1. Bestäm till din nackdel. Tolka allt som andra tycker och tänker om dig som att det är till din nackdel. Tolka andras miner, beteenden och reaktioner som att det är negativt riktat mot dig. Ta allt negativt du hör och ser som om det är personligt riktat mot dig. De tankar som är till din nackdel gör att du behåller irritation, nedstämdhet och självömkan vilket i sin tur gör att du kan fortsätta trycka ner dig själv i dina tankar.

2. Det värsta som kan hända. Den klassiska tanken, det värsta som kan hända är ett perfekt sätt att trimma dina negativa tankar. Vältra dig i olika skräckscenarion så att du verkligen får känna riktig ångest och oro.

Ej bitter

3. Träna dig i att omöjlighetstänka. Öva dig i att skapa scenarion där allt går åt helvete. Alla problem är helt omöjliga att lösa och skulle det gå att lösa så är det ingen idé för då kommer det bara nya problem.

4. Skapa ett tankemantra. När skräck eller katastrof-tankar fångar dig så är det bara att haka på de tankarna för här har du ju möjlighet att skapa nya negativa tankemantran att byta dina gamla tankar mot. De här negativa tankemantrana är bra att ha till hands om det skulle vara så att några positiva tankar råkar trilla in i din skalle. Genom att öva med jämna mellanrum kan du vara vältränad på tekniken när det verkligen gäller.

5. Öva dig på att ha tankekaos. Meditation av olika former och andra aktiviteter som har med avslappning att göra är ett väldigt stort hot mot dina negativa tankar så det bör du undvika i allra högsta grad. Öva dig hela tiden på att tänka så negativa tankar som du bara kan. Iakttag andra människor för det är en bra källa till irritation. Andra människor har dålig smak, låtsas att de är lyckliga, har konstiga åsikter och gör sällan som du vill att de ska göra. Och du hittar massor med omständigheter i din närhet som du kan reta upp dig på eftersom det är yttre omständigheter och andra människor som är orsaken till din olycka.

Vill du sabba ditt liv mer så kan du läsa inläggen i serien: Sabba ditt liv!

Vill du istället ha tips för hur du vänder negativa tankar så hittar du dem HÄR!

Vill du ha 101 tips som får ditt liv att rocka, alldeles gratis så kan du klicka HÄR!

Vill du lära dig mer om hur du bryter och vänder negativa tankar så kan du kika in i butiken där du hittar både böcker och en E-kurs i ämnet. Klicka HÄR för att komma till butiken.

Du kanske också gillar:


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Bli en stjärna på att tänka negativt!